today-is-a-good-day
10 C
Athens

Χ.Κέλλας: Η κυβέρνηση τάζει προσλήψεις μήπως μειώσει τη δημοσκοπική “ψαλίδα”

«Τάζουν (προσλήψεις) μήπως και μειώσουν τη δημοσκοπική “ψαλίδα” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζω ότι αυτό που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε Δήμους και στην Παιδεία.

«Όπου υπάρχουν ανάγκες, να γίνουν (προσλήψεις), αλλά να γίνουν με μέτρο, με συγκεκριμένα κριτήρια, να υπάρξει διαγωνισμός, να είναι αξιοκρατικά τα κριτήρια», τόνισε ο κ. Κέλλας, επισημαίνοντας πως «ο αριθμός που υπάρχει δεν είναι κατάλληλα κατανεμημένος», καθώς «υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από προσωπικό και υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό».

Όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «πρέπει να υπάρξει αυτή η περίφημη κινητικότητα στον δημόσιο τομέα, ώστε να γίνει σωστή τακτοποίηση και σωστή τοποθέτηση του αριθμού των υπαλλήλων», όμως η κυβέρνηση δεν το κάνει γι’ αυτό τον λόγο, αλλά γιατί «ξέρει ότι η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κατά παρέκκλιση κάθε διατάξεως, όπως έχει γίνει πλέον κανόνας σε κάθε νομοσχέδιο που έρχεται, ελπίζει ότι θα μικρύνει αυτή τη διαφορά και διά των προσλήψεων».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του 1 δισ. ευρώ, σχολίασε ότι «η μη επιστροφή του αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα, όχι απλώς δεν έχει φύγει από τα μνημόνια, αλλά βρίσκεται και υπό πολύ σκληρή επιτήρηση». Ευχήθηκε να πάρει τελικά τα χρήματα η χώρα μας, αλλά, όπως τόνισε, «η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε αυτά τα οποία η ίδια υπέγραψε, αυτά τα οποία η ίδια συμφώνησε, επομένως οι διάφορες εξαγγελίες περί εξόδου από τα μνημόνια, περί μη ύπαρξης μνημονίων και περί αποφάσεων αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης, διαψεύδονται κατηγορηματικά με τη μη απόδοση του 1 δισ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ο κ. Κέλλας σχολίασε ότι θεωρητικά εκεί βασίζονται οι εταίροι μας και αυτό «σε συνδυασμό με τη δήλωση του κ. Δραγασάκη προ εβδομάδων, ότι πιθανώς να έχουμε στις τράπεζες ανακεφαλαιοποίηση, είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως δηλώνει κάθε μέρα ο πρωθυπουργός, αντιθέτως υπάρχουν πολλά προβλήματα».

«Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Γίνεται ό,τι ακριβώς γινόταν με τις αξιολογήσεις των μνημονίων. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν βοηθά στην απόκτηση αξιοπιστίας της οικονομίας της χώρας μας διεθνώς. Δεν είναι καλά σημάδια αυτά, δεν βοηθάνε την οικονομία μας, δεν βοηθάνε την ανάπτυξη της χώρας, δεν βοηθάνε την προσέλκυση επενδύσεων και επομένως δεν έρχεται η ανάπτυξη».

Κληθείς να εκτιμήσει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κέλλας, αφού επισήμανε πως «αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά πως ο κόσμος λέει συνέχεια είναι ότι “δεν πάει άλλο” και “πότε θα έχουμε εκλογές” και αυτή είναι η καλύτερη δημοσκόπηση», σημείωσε: «Δεν ξέρω αν η διαφορά θα είναι 3,5 ή 8,5 ή 12,5 μονάδες, ξέρω όμως ότι υπάρχει σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και ότι πρέπει οι ευρωεκλογές -εφόσον η κυβέρνηση δεν κάνει εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές- να αντιμετωπιστούν από τον κόσμο, από τον ελληνικό λαό, σαν εκλογές και να πάνε όλοι στις κάλπες και να ψηφίσουν συνειδητά τι θέλουν για το μέλλον αυτού του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ