today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές (βίντεο)

Συγκεντρώνονται σταδιακά στην πλατεία Συντάγματος, οι πρώτοι διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας.

Οι διαδηλωτές από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή”

Για περισσότερους από 600.000 διαδηλωτές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Στέργιος Καλόγερος, εκ των διοργανωτών του συνεδρίου. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα και διαδηλωτές από την Κρήτη.

Σε βίντεο που έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι κάθε ηλικίας τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» ακόμη και μέσα στους σταθμούς του μετρό, αλλά και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των ομιλητών που θα απευθυνθούν στους συγκεντρωμένους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ, ο Νίκος Λυγερός, Μαθηματικός, γνωστός για την ενασχόλησή του με το ζήτημα της ΑΟΖ και ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΙΣΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

 

Αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το hashtag #δεν_θα_παω_γιατι στο Twitter, που έχει ως στόχο να αποτελέσει το «αντίπαλο διαδικτυακό δέος» για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ