today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Αττικής για παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες σε τέσσερις δήμους

Έργα σε παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής.

Οι προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3,34 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά και τους οικείους δημάρχους Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, Νέας Σμύρνης Γιώργο Κουτελάκη και Τροιζηνίας – Μεθάνων Τάσο Μούγιο.

Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν τα εξής έργα:

• Στο Δήμο Ιλίου θα αναβαθμιστούν οκτώ παιδικές χαρές, με την εγκατάσταση εξοπλισμού που θα πληροί τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές για τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, βάσει των οποίων θα πιστοποιηθούν.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,364 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 44 μήνες

• Στο Δήμο Ηρακλείου, θα προχωρήσει η στατική αποκατάσταση και ενίσχυση των εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου, που επλήγη από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019 και κρίθηκε ακατάλληλο λόγω των βλαβών που υπέστη.

Η δαπάνη ανέρχεται σε 756.420 ευρώ, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με την περαίωση να προγραμματίζεται σε 36 μήνες.

• Με προϋπολογισμό 587.468 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σε δύο παιδικές χαρές του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι οποίες παρουσιάζουν φθορές λόγω παλαιότητας, τόσο στον εξοπλισμό, όσο και στα δάπεδα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα προχωρήσει η διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφαλείας.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί εντός 24 μηνών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

• Τέλος, στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων θα πραγματοποιηθεί επέκταση και εσωτερική διαρρύθμιση του δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου, με την ενοποίηση δύο κτισμάτων, προκειμένου να μετατραπεί σε παιδικό σταθμό, δυναμικότητας 40 παιδιών. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου, περίφραξη του οικοπέδου και δημιουργία παιδικής χαράς.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 600.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων σε διάστημα 42 μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ