today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Στη Νορβηγία για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός – Ο Παναθηναϊκός έτοιμος για να κυνηγήσει το «όνειρό» του

Από τον ευρωπαϊκό βορρά και το μακρινό Μπόντο ξεκινά η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League. Η πειραϊκή ομάδα, κάτοχος του Conference League από την περασμένη περίοδο, θα αντιμετωπίσει τη νύχτα της Πέμπτης (6/3, 22:00) στον τεχνητό χλοοτάπητα του Aspmyra Stadion την πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο/Γκλιμτ, στον πρώτο αγώνα της σειράς.

Το σκανδιναβικό συγκρότημα αγωνίζεται στους νοκ άουτ γύρους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τέταρτη συνεχή σεζόν. Στη League Phase τερμάτισε στην ένατη θέση χάνοντας την πρώτη οκτάδα (και την απευθείας πρόκριση) στη διαφορά τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ του, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, κάτι που είναι τεράστιο πλήγμα για την ελληνική πλευρά, ενώ απόντες από το πρώτο παιχνίδι θα είναι επίσης οι Ντάνι Γκαρθία και Αντρέ Όρτα.

Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Ουκρανός Μίκολα Μπαλάκιν.

Ο Παναθηναϊκός έτοιμος για να κυνηγήσει το «όνειρό» του

Η Φιορεντίνα, φιναλίστ και ηττημένη στους δύο τελευταίους τελικούς του Conference League, ονοματίστηκε ως το μεγάλο «φαβορί» απ’ το μεσημέρι της κλήρωσης της φάσης των «16», ωστόσο ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις του άλλη μία ευρωπαϊκή υπέρβαση, αρχής γενομένης απ’ το βράδυ της Πέμπτης (6/3, 19:45, Cosmotesports 4HD) και τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» αναγνωρίζουν βεβαίως τις δυσκολίες της συνθήκης του ανταμώματος με την ταλαντούχα και γεμάτη ποιότητα ιταλική ομάδα, όμως ως «αουτσάιντερ» είχαν «μπει» την τελευταία διετία και στους αγώνες τους με τη Μαρσέιγ, τη Βιγιαρεάλ και τη Λανς και στο τέλος της ημέρας ήταν εκείνοι που… χαμογέλασαν, επιβεβαιώνοντας πως τα μπάτζετ δεν παίζουν πάντα ρόλο μέσα στο γήπεδο.

Η επιτροπή διαιτησίας της UEFA όρισε τον Βέλγο Έρικ Λάμπρεχτς για να διευθύνει τον του Παναθηναϊκού με την ιταλική ομάδα στο ΟΑΚΑ. Ο 40χρονος ρέφερι, πρώτης κατηγορίας της UEFA, είχε «σφυρίξει» προ 3,5 ετών την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη (1-2) για το Conference League και φέτος έδωσε το «παρών» σε τρεις αγώνες της League Phase του Champions League.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Βιτόρια μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Γιώργο Βαγιαννίδη ο οποίος ξεπέρασε το μικροσφίξιμο που αισθάνθηκε προ ημερών στο δικέφαλο.

Στον αντίποδα, οι Φακούντο Πελίστρι, Τιν Γεντβάι που ακολούθησαν ξανά μέρος του προγράμματος, έμειναν εκτός ως ανέτοιμοι και θα «τρέξουν» για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (13/6) στο «Αρτέμιο Φράνκι». Εκτός έμειναν επίσης και οι Τάσος Μπακασέτας κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιο ντε Βέιρντ και Κέβιν Μοντενί, τέταρτος ο Βιμ Σμετ, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Βέλγοι Μπραμ Φαν Ντρίσε και Γιαν Μπότερμπεργκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ