today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο Άρης!

Έβαλε τα χέρια του και… έβγαλε τα μάτια του ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ήττες των ΑΕΚ και Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να πάρει νίκη κόντρα στον Άρη, που θα τον ανέβαζε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μιας και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον Άρη, με την… παθογένεια να μην κρατά το σκορ να συνεχίζεται!

Το ματς

Ο Άρης με το… καλησπέρα προσπάθησε να απειλήσει τη εστία του Παναθηναϊκού με τον Ντιαντί, όπου στο 2’ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά η άμυνα των «πράσινων» με τον Γεντβάι έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 5’ το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από 1-0, με τον Γερεμέγιεφ να κλέβει τη μπάλα και να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και οι «κίτρινοι» στο 7’ βγήκαν ξανά μπροστά με τον Μορόν να κάνει το σουτ, όπου κόντραρε και βγήκε κόρνερ, το οποίο δεν απείλησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Στο 9’  μετά από υπέροχη ανάπτυξη του Παναθηναϊκού με τον Αράο να σπάει το πρέσινγκ του Άρη με ωραία πάσα, ο ο Βαγιαννίδης να κάνει το ένα-δύο με τον Τετέ και να φτάνει στην περιοχή, όπου έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Μπακασέτα κόντραρε στους παίκτες του Άρη.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγξουν το κέντρο, όπου στο 25’ ο Μπακασέτας κέρδισε κόρνερ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, μιας και ο Κουέστα μπλόκαρε με γροθιές.

Στο 30’ έδιωξε η άμυνα του Άρη με τον Σιφουέντες και έβγαλε κι αντεπίθεση, αλλά το υπέροχο τάκλιν του Μλαντένοβιτς στην πάσα του Μάνου Γκαρθία αποσώβησε μία δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό και ένα λεπτό αργότερα  ο Ντιαντί μέσα από την περιοχή να μην καλό σουτ,  και να καταλήγει άουτ!

Ο Τετέ δεν συγχωρεί!

Ο Τετέ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν και το απέδειξε και κόντρα στον Άρη. Στο 33’ ο Βραζιλιάνος έδωσε την μπάλα στον Μπακασέτα, που κλείστηκε από δύο παίκτες του Άρη, ο Μόντσου στην προσπάθεια του να κόψει, την πέρασε στην περιοχή, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-0σος εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την πάσα του Μπακασέτα και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κουέστα και έγραψε το 1-0.

Το Τριφύλλι, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να κλείσεις τους χώρους και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει το γκολ με τον Τετέ, αλλά και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, μιας και έγινε σωτήριο τάκλιν του Ίνγκασον που έκοψε το τελείωμα του Σίστο από το σημείο του πέναλτι.

Όμως ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία για το 2-0. Μετά από ωραία συνεργασία Μπακασέτα, Τετέ και την προβολή του Γερεμέγεφ, η μπάλα κόντραρε στην άμυνα και η μπάλα πήγε κόρνερ, όπου στην εκτέλεση του Μπακασέτα και την κεφαλιά του Αράο, στο πρώτο δοκάρι, βγήκε ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» πίεζαν κα ο Τετέ έχασε μία ακόμα τεράστια φάση. Στο 54’ με τον Μπακασέτα να βγάζει τετ α τετ τον Γερεμέγεφ, αλλά τον Βέλεθ να σώζει πέφτοντας με το σώμα πάνω στο πλασέ του Σουηδού και τον Βραζιλιάνο να στέλνει άουτ την μπάλα στην επαναφορά.

Στο 61’, μετά από 22 μέρες απουσίας, ο Φώτης Ιωαννίδης μπήκε στο ματς και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και στο 64’ έχασε την πρώτη του καλή φάση. Ο Μπακασέτα έκανε το κλέψιμο και πάσαρε στον Έλληνα στράικερ, εκείνος απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 68’ μετά από φάση διαρκείας, ο Παναθηναϊκός έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ωραία συνεργασία μεταξύ Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη, αλλά τόσο ο τελευταίος όσο και ο Πελίστρι μετά καθυστερούν και δεν σουτάρουν, στην συνέχεια της φάσης το Τριφύλλι επανήλθε στην περιοχή, αλλά το σουτ του Τετέ έπεσε και μπλόκαρε ο Κουέστα.

Μετά από αρκετή ώρα οι «κίτρινοι» έχασαν μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70’ με τον Φρίντεκ να κάνει την σέντρα και τον Μορόν από πλεονεκτική θέση να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ με το γόνατο.

Με την… τρίτη το 1-1!

Ο Άρης έψαχνε το γκολ και στο 72’ έφερε το ματς στα ίσα.  Ο Λορέν Μορόν πήρε την μπάλα από τον Σαβέριο και εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής και νίκησε τον Ντραγκόφσκι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν ψυχολογία και στο 77’ έχασαν μία ακόμα καλή φάση με τον Μορόν να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όμως στο 81’ το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το 2-1. Ο Ιωαννίδης βγήκε απέναντι στον Κουέστα από την κάθετη του Ουναΐ, αλλά ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε με τα πόδια και το σουτ του Τζούριτσιτς στην συνέχεια κατέληξε κόρνερ.

Ο χρόνος πέρναγε κατά του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έδειχνε ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό, αντίθετα ο Άρης έψαχνε το… διπλό και είχε μεγαλύτερη όρεξη και καθαρό μυαλό, μιας και στο 96′ ο Τζούριτσιτς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1, καθώς το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ και έτσι το ματς έληξε με τους “πράσινους” να μην καταφέρνουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, μένοντας στο 1-1.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ουναΐ), Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι (73’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ (61’ Ιωαννίδης)

Άρης: Κουέστα, Βέλεθ (75’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μάγιο, Φρίντεκ (57’ Χουάνκαρ), Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (75’ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (57’ Σαβέριο), Μορόν (83’ Κουάισον)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ