today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Β.Κικίλιας για πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος: Καίει ξερά κλαδιά και φύλλα – Ό,τι ξέραμε για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές έχει αλλάξει

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Παγγαίο Όρος αναφέρεται σε ανάρτησή του στο ” X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εξελίσσεται έρπουσα, καίγοντας κυρίως ξερά κλαδιά και φύλλα.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε -από ανθρώπινο χέρι όπως όλα δείχνουν- πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος, η οποία εξελίσσεται έρπουσα, καίγοντας κυρίως ξερά κλαδιά και φύλλα. Μιλάμε για απόκρημνες, δύσβατες χαράδρες και γκρεμούς σε υψόμετρο 1400 μέτρων, όπου επιχειρούν πάνω από 200 δασοκομαντος, ενώ από το πρωί μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα. Και όλα αυτά λίγο πριν μπει ο Νοέμβρης!

Και οι πιο δύσπιστοι ή κακόπιστοι καταλαβαίνουν ότι η παρατεταμένη ξηρασία εδώ και 6 μήνες και η ανομβρία είναι κλιματική κρίση! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει αλλάξει ό,τι ξέραμε για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Το τονίζω για πολλοστή φορά: Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά αντιλήψεις και πρακτικες και ως Πολιτεία και ως πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ