today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Στάση κρατουμένων στις Φυλακές Βόλου – Έβαλαν φωτιά στα κελιά και σε άλλους χώρους

Στάση έχει σημειωθεί αργά απόψε στις Φυλακές του Βόλου με τους κρατούμενους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων να έχουν βάλει φωτιά στα κελιά τους και οι φλόγες να επεκτείνονται και σε άλλους χώρους των κτιρίων με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις δυνάμεις Ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η ανταρσία των κρατουμένων έγινε λίγο πριν τις 21:00 του Σαββάτου με αφορμή τον θάνατο χθες ενός 21χρονου Πακιστανού κρατούμενου από ανακοπή μέσα στις φυλακές.

Αιφνιδιαστικά έγινε η στάση και ο εμπρησμός των φυλακών με αποτέλεσμα να έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης καθώς και δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει επεκταθεί πέραν των κελιών και σε άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος το οποίο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του Βόλου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τραυματίες από την εξέγερση των κρατουμένων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στα κτίρια για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση και παράλληλα έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Βόλου για το συμβάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ