today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν καταδικασμένο

Επίθεση στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκο Παππά, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, την ώρα, που έλαβε το λόγο. «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν πολιτικό που έχει καταδικαστεί 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Δεν θα χαριεντιστώ μαζί του, ούτε θα συνομιλήσω μαζί του. Προστατεύω το πολίτευμα έτσι, αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει αρχηγό και το βηματισμό του εδώ θα είμαι», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του επανεκλεγέντος στην ηγεσία του, Νίκου Ανδρουλάκη: «Μου δίνετε την εντύπωση ότι τίποτε δεν άλλαξε στη στάση του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή σας. Σαν να έχετε κάνει μία στροφή 360 μοιρών και να έχετε επιστρέψει πάλι στη θέση σας. Προσπαθήσατε και πάλι να ταυτίσετε τη ΝΔ με την ακροδεξιά, κάτι, που αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επετέθη στο ΠΑΣΟΚ και με αφορμή την κοινοβουλευτική στάση έναντι του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ ή την εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη: «Το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ έφθασε στο σημείο να καταψηφίζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις απλώς και μόνο γιατί έπρεπε να κάνετε αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ φοβάμαι πως δεν εκσυγχρονίζεται» είπε για την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ και έθεσε το δίλημμα προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη: «θα επιλέξετε ένα στείρο όχι σε όλα ή μία πραγματική προσπάθεια για να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε προς το Νίκο Ανδρουλάκη ότι «έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρούμε συναίνεση στην εκλογή του νέου Συνηγόρου του Πολίτη. Έχουμε προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων πρόσωπο, που έχει όλα τα εχέγγυα και το οποίο δεν προέρχεται από τον δικό μας πολιτικό χώρο και εδώ και τρεις μήνες δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, θέλω μία απάντηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ