today-is-a-good-day
19.7 C
Athens

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως βομβάρδισε βάση της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών κοντά στη Χάιφα

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως άνοιξε πυρ νωρίς σήμερα το πρωί με ρουκέτες εναντίον θέσεων στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων μια ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα και μια βάση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών κοντά στο Τελ Αβίβ, η οποία στοχοθετήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ώρες.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν την επομένη μιας νύχτας έντασης στο Λίβανο, κατά την οποία τα νότια προάστια της Βηρυτού στοχοθετήθηκαν και πάλι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Πλήγματα κοντά σε ένα νοσοκομείο στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

«Ομοβροντία ρουκετών» στοχοθέτησε «τη βάση Γκλιλότ της Μονάδας 8200 της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ. Χθες, Δευτέρα, το βράδυ το φιλοϊρανικό κινημα είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για παρόμοια πλήγματα εναντίον της ίδιας θέσης.

Το φιλοϊρανικό κίνημα ανέλαβε επίσης σήμερα την ευθύνη για πυρά ρουκετών εναντίον μιας άλλης θέσης «σε προάστιο του Τελ Αβίβ», στοχοθετώντας την τοποθεσία Νιρίτ, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά του Τελ Αβίβ.

Στο βόρειο Ισραήλ, «ομοβροντία ρουκετών» στοχοθέτησε επίσης τη «ναυτική βάση του Στέλα Μάρις βορειοδυτικά της Χάιφα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι μέσα σε 24 ώρες έπληξε περίπου 300 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, αφού διεύρυνε την επίθεσή του εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης στοχοθετώντας το χρηματοοικονομικό σύστημά της.

Τουλάχιστον 1.489 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εντατικοποιήθηκαν τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη στα επίσημα στοιχεία.

Χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε επίσης ότι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στο νότο από ισραηλινές επιδρομές έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, στην Μπααλμπέκ (ανατολικός Λίβανος) και τέσσερις διασώστες που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ ή με τη συμμαχική της οργάνωση Αμάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ