today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Πέρασαν τρία χρόνια από τον αδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο τελέστηκε μνημόσυνο με την παρουσία της οικογένειάς της, της ηγεσίας και πλήθους στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Επίσης, παρόντες ήταν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Χάρης Δούκας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θανάσης Γλαβίνας, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Κώστας Γείτονας, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρία χρόνια πέρασαν, όμως η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Φώφη κράτησε όρθιο το ΠαΣοΚ στα πέτρινα χρόνια», σχολίασαν τα ηγετικά στελέχη του κόμματος στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, ενώ επισήμαναν τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον αγώνα για την πρόληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Δεκατρία χρόνια μετά, στις 11 Οκτωβρίου του 2021, η νόσος παρουσίασε υποτροπή και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού πρώτα είχε αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, και ενώ ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε πέσει σε ηπατικό κώμα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ