today-is-a-good-day
27.5 C
Athens

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Πάφο: Μεταναστευτικό και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στο επίκεντρο των συνομιλιών

Με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen) συναντήθηκε στην Πάφο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής MED9.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, με έμφαση στα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κύριος στόχος των ηγετών της MED9 είναι να αξιολογήσουν την κατάσταση και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί βασικό ζήτημα που θα συζητηθεί, ενώ Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης, που παραμένει να είναι ζητούμενο ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου ο οποίος  έχει δημιουργήσει συνθήκες απελπισίας και απόγνωσης στον άμαχο πληθυσμό.

Και η αλήθεια είναι ότι  Ευρωπαϊκή Ένωση  σε αυτό το ζήτημα, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν έχει επιδείξει τα αντανακλαστικά, που θα έπρεπε. Και αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά…

Η Αθήνα, όπως και η Λευκωσία, εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την πορεία της σύγκρουσης και τις επιπτώσεις της στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ