today-is-a-good-day
23.4 C
Athens

Εντοπισμός και διάσωση 3 ατόμων στη Ρόδο και έρευνες προς εντοπισμό 1 αγνοούμενου

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου για την βύθιση ενός σκάφους αναψυχής (Α/Ψ) με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου δυτικά της Ρόδου. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεσμεύτηκε και ένα παραπλέον κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ζ) σημαίας Μπαχάμες.

Το Π.Λ.Σ. εντόπισε με τη συνδρομή του Κ/Ζ δύο αλλοδαπές γυναίκες (1 υπήκοο Κουρδιστάν και 1 υπήκοο Βουλγαρίας), τις οποίες περισυνέλεξε, ενώ λίγο αργότερα εντόπισε και διέσωσε ακόμη έναν αλλοδαπό άνδρα (υπήκοο Κουρδιστάν). Στο σημείο αφίχθη για παροχή συνδρομής ένα ακόμη περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ δεσμεύτηκε και ένα επιπλέον παραπλέον Κ/Ζ (σημαίας Μάλτας). Το σκάφος A/Ψ εντοπίστηκε ημιβυθισμένο από ένα Π.Λ.Σ. και τις σωστικές λέμβους του Κ/Ζ σημαίας Μάλτας.

Οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ένα Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Ρόδου, όπου εξετάστηκαν από το πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ και αφού βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή, όπου δήλωσαν ότι επί του σκάφους αναψυχής επέβαιναν συνολικά τέσσερα (04) άτομα. Ένας αλλοδαπός άνδρας (υπήκοος Κουρδιστάν) αγνοείται.

Τις πρωινές ώρες σήμερα ένα αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προστέθηκε στις έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου, με αρνητικά αποτελέσματα. Οι έρευνες συνεχίζονται από ένα φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο σημαίας Λιβερίας και ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ