today-is-a-good-day
26.5 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

«Σήμερα, έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, το πρόσχημα της επίθεσης της Χαμάς έχει πλέον καταρρεύσει. Πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, χιλιάδες ακόμα στον Λίβανο, ισοπεδωμένες πόλεις και ξεριζωμένοι.

Το κράτος του Ισραήλ, που κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του. Θύμα αυτής της πολιτικής συνεχίζει να γίνεται και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ, όπως και έγινε και πριν έναν χρόνο» αναφέρει σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και τονίζει καταλήγοντας:

«Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει με συνέπεια τις θέσεις του. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους φορείς του κινήματος να οργανώσουν την πάλη τους:

— Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

— Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.

— Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροβολαρχίες στη Σαουδική Αραβία, να παραχωρεί ελληνικό έδαφος και στρατιωτικές βάσεις για να συνεχίζεται η γενοκτονία και η αιματοχυσία των λαών της περιοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ