today-is-a-good-day
26.6 C
Athens

ΚΚΕ: Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού του Έβρου

«Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών για την “Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη” από την ακριτική Ορεστιάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού του Έβρου που βιώνει τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Σε αυτούς που στενάζουν από τη μεγάλη ακρίβεια και συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς υπόσχεται αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ (μόνο για το Σουφλί και μόνο για 3 χρόνια), με λίγα λόγια “τσάι και συμπάθεια”! Την ίδια ώρα τα μεγάλα και αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα παραμένουν στις καλένδες, όπως και οι αποζημιώσεις για το 100% των καταστροφών.

Τα εφάπαξ “χρηματικά μπόνους εγκατάστασης” για την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης αποτελούν χυδαία κοροϊδία σε μια περιοχή που ματώνει από την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό και τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού οι “εμβληματικές επενδύσεις” των τελευταίων χρόνων τελικά δεν έφεραν τις “πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, τα σχολεία και οι δομές υγείας υπολειτουργούν, η αγροτιά στενάζει παρά τα ήδη διαθέσιμα “ψηφιακά εργαλεία”, σαν αυτά που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για τους νέους αγρότες, που τελικά αφορούν μια χούφτα μεγαλοαγρότες που έχουν τις δυνατότητες να τα αξιοποιήσουν.

Στον λαό μιας περιοχής με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, που κατατάσσεται στις πρώτες στην ενεργειακή φτώχεια σε ολόκληρη την ΕΕ, διαφημίζει τα “μεγάλα ενεργειακά έργα”, όπως η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του FSRU που θα φέρει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτός όμως ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια, όπως άλλωστε γινόταν μέχρι σήμερα παρά τη διέλευση του TAP, τη λειτουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής, την άναρχη επέλαση των ΑΠΕ».

«Διαφημίζει επίσης», προσθέτει η ανακοίνωση, «τον “στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης” και συνολικά του Έβρου, που “έχει αναβαθμιστεί”, δηλαδή την μετατροπή του σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα, για να υλοποιούνται τα σχέδια των φονιάδων των λαών σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. ‘Αλλωστε ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όταν κλείνοντας το μάτι στους μεγάλους ομίλους (ενεργειακούς, κατασκευαστικούς κλπ) δήλωνε πως “ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει … έρχεται η περίοδος της ανοικοδόμησης .. η Οδησσός απέχει από τον Έβρο μόλις 1000 χιλιόμετρα”!!!Και για το λαό ανασφάλεια και μετατροπή του σε στόχο αντιποίνων, σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος επεκτείνεται, η εμπλοκή της χώρας μεγαλώνει και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται.

Ο πρωθυπουργός έχει μάλιστα το θράσος να λέει ότι “η Ελλάδα άλλαξε τον τρόπο φύλαξης των συνόρων της ΕΕ” και ότι “αποτελεί χώρα πρότυπο” λόγω του φράχτη και των επαναπροωθήσεων αυτών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω αυτών ακριβώς των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, που σπρώχνουν στην απόγνωση και στα δίχτυα των κυκλωμάτων των διακινητών η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».

«Τελικά ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πρέπει να καταλάβουν ότι “οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες” είναι πράγματι πολύ “υπερήφανοι”, όχι για τα αποτελέσματά της πολιτικής τους, αλλά γιατί διαθέτουν το κουράγιο και τη δύναμη να την αντιπαλέψουν. Τέτοια θα βρουν ακόμα μεγαλύτερη με το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό τους, μετατρέποντας την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση σε οργανωμένο και μαζικό αγώνα για την ανατροπή της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ