today-is-a-good-day
25.2 C
Athens

Π.Γερουλάνος: Επιλογή νίκης του ΠΑΣΟΚ με νέα ηγεσία

«Το δίλημμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι σαφές: θα δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ προοπτική νίκης στις επόμενες εκλογές με νέα ηγεσία ή θα παραμείνουμε με ταβάνι μικρού κόμματος; Θα κάνουμε επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας;», αναφέρει σε άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, ενόψει τον εσωκομματικών εκλογών που θα γίνουν στις 6 και 13 Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Για τον κ. Γερουλάνο επιλογή νίκης σημαίνει «μια νέα ηγεσία ενωτική, ηγεσία με εμπειρία και σχέδιο που πείθει, ηγεσία μάχης στη Βουλή, στην κοινωνία, παντού. Αυτά εγγυώμαι αν εκλεγώ. Γιατί είναι πολύ ξεκάθαρο τι χρειάζεται για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά νικηφόρο».

Όπως λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται «συγκεκριμένο, διακριτό, σχέδιο για τη χώρα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να το αλλάξει συθέμελα. Αυτή είναι η “Αναγέννηση” την οποία παρουσίασα πριν επτά χρόνια και επικαιροποιώ συνεχώς έκτοτε».

Ο κ. Γερουλάνος λέει ακόμα: «Χρειάζεται επίσης στοχοθεσία, λογοδοσία, αξιολόγηση όλων. Με πρώτο τον ίδιο τον Πρόεδρο» και αναλύει τους στόχους που έχει θέσει για μία νικηφόρο πορεία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσα έχουν ως εξής: Πλήρης οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος σε 9 μήνες, πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2025. Νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2027. Και σε περίπτωση που δεν είμαστε πρώτο κόμμα θα δρομολογήσω το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Γιατί ο στόχος που θέτει ένας ηγέτης αφορά πρωτίστως τον ίδιο». Και καταλήγει προσθέτοντας: «Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι. Αυτή την επιλογή νίκης υπηρετώ».

Ακολουθεί το άρθρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υποψήφιου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Π. Γερουλάνου:

«Την Κυριακή στις 6 και 13 Οκτωβρίου κρίνεται κάτι πολύ περισσότερο από την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ. Κρίνεται το αν στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπει τέλος στην αλαζονεία και τις κοινωνικές ανισότητες που παράγει καθημερινά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κι αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να νικήσει και να πάρει στα χέρια του με ετοιμότητα και σοβαρότητα το τιμόνι της χώρας.

Το δίλημμα λοιπόν για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι σαφές: θα δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ προοπτική νίκης στις επόμενες εκλογές με νέα ηγεσία ή θα παραμείνουμε με ταβάνι μικρού κόμματος; Θα κάνουμε επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας;

Επιλογή νίκης σημαίνει μια νέα ηγεσία ενωτική, ηγεσία με εμπειρία και σχέδιο που πείθει, ηγεσία μάχης στη Βουλή, στην κοινωνία, παντού. Αυτά εγγυώμαι αν εκλεγώ. Γιατί είναι πολύ ξεκάθαρο τι χρειάζεται για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά νικηφόρο.

Χρειάζεται συγκεκριμένο, διακριτό, σχέδιο για τη χώρα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να το αλλάξει συθέμελα. Αυτή είναι η “Αναγέννηση” την οποία παρουσίασα πριν επτά χρόνια και επικαιροποιώ συνεχώς έκτοτε. Μιλάει για αποσυγκέντρωση της εξουσίας και του πλούτου από τα χέρια λίγων στα χέρια όλων και πώς να το πετύχουμε. Η Αναγέννηση δείχνει την κατεύθυνση και το πού θέλουμε να πάει η χώρα και είναι ένα σχέδιο που διαφέρει ριζικά από αυτά που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται επίσης στοχοθεσία, λογοδοσία, αξιολόγηση όλων. Με πρώτο τον ίδιο τον Πρόεδρο. Οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσα έχουν ως εξής: Πλήρης οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος σε 9 μήνες, πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2025. Νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2027. Και σε περίπτωση που δεν είμαστε πρώτο κόμμα θα δρομολογήσω το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Γιατί ο στόχος που θέτει ένας ηγέτης αφορά πρωτίστως τον ίδιο.

Απαιτείται, τέλος, ενότητα. Πιστεύω εξίσου βαθιά σε ένα ΠΑΣΟΚ που αξιοποιεί κάθε στέλεχος που επιθυμεί να προσφέρει. Δεν έχω δική μου “ομάδα”, ούτε θέλω να αφήσω κανέναν στον πάγο. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες. Αξιοποιώντας όποια και όποιον θέλει να προσφέρει. Έτσι πιστεύω ότι θωρακίζεται η ενότητα. Για αυτό και το πρώτο μου τηλέφωνο αν εκλεγώ είναι σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν από εμάς ένα νεύμα. Αιρετοί, νυν και πρώην, που δηλώνουν και είναι ΠΑΣΟΚ, από πρώην Βουλευτές μέχρι κάθε στέλεχός μας στην αυτοδιοίκηση και σε όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Έτσι θα προσδέσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Με σχέδιο, οργανωτική ετοιμότητα και ενότητα θα μπορέσουμε να πετύχουμε το ύψιστο πολιτικό στόχο: την αμφίπλευρη διεύρυνση στην κοινωνία. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάθε προοδευτικού πολίτη, είτε ψηφίζει, είτε απέχει, από την αριστερά και το κέντρο μέχρι τις παρυφές της δεξιάς, απογοητευμένους δηλαδή προοδευτικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Και να συγκροτήσουμε ξανά μία ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία που μας οδήγησε στις νίκες στο παρελθόν και μπορεί να μας κάνει νικηφόρους ξανά.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι. Αυτή την επιλογή νίκης υπηρετώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ