today-is-a-good-day
22.9 C
Athens

«Φορτισμένος» διάλογος για τη σειρά ομιλιών των προέδρων των ΚΟ που θέλησαν να ανέβουν στο βήμα αμέσως μετά την ομιλία του Κ.Μητσοτάκη

Ένας «φορτισμένος» διάλογος εξελίχθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επί του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη διέκοπτε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σχολίαζε εκτός μικροφώνου. Ήταν η στιγμή κατά την οποία ο πρωθυπουργός είπε ότι το Κτηματολόγιο θα γίνει όπως έγινε και το μετρό της Θεσσαλονίκης, μέσα σε διακοπές από το έδρανο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Αμέσως μετά, η κ. Κωνσταντοπούλου ακούστηκε να φωνάζει στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι θέλει να πάρει τον λόγο.

«Καλείται στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς», είχε πει, δευτερόλεπτα πριν ο κ. Τασούλας.

«Έχω ζητήσει τον λόγο κι εγώ, κύριε πρόεδρε», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Εσείς είστε τελευταία στη σειρά, γιατί τελευταία σας έταξε ο σοφός ελληνικός λαός», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε», σημείωσε ο κ. Παππάς μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Με όλον τον σεβασμό, ακόμα και όταν τηρείτε την τάξη κύριε πρόεδρε, θα ήταν καλό να αποφεύγετε τέτοιου τύπου αξιολογήσεις για όλους μας».

«Ελάτε λίγο να τηρήσετε εσείς την τάξη, υπό αυτάς τα συνθήκας, να δω πώς θα το κάνετε», απάντησε ο κ. Τασούλας.

«Δεν έχω καμία τέτοια δουλειά. Αλλά και οι δικές σας υποχρεώσεις δεν είναι εκτός της κρίσεως», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σας πληροφορώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μού ζήτησε να μιλήσει πριν από εσάς και μου είπε ότι κακώς ζητάτε τον λόγο και ότι δεν τον έχετε ζητήσει. Θέλετε να την φωνάξω;», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ευχαριστώ, λοιπόν, για την τήρηση του Κανονισμού και τα περί σοφίας περιττεύουν», ακούστηκε να λέει ο κ. Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ