today-is-a-good-day
22.9 C
Athens

ΚΚΕ: Οι κρίσιμες εξελίξεις επιβάλλουν άμεση στήριξη και αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Στην πρώτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη προέδρευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Νικολάου-Αλαβάνος. Κατά την έναρξη των εργασιών, ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Συγκροτούμε σήμερα την Αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου για σχέσεις με την Παλαιστίνη, μέσα σε πολύ επικίνδυνες, κρίσιμες συνθήκες που επιβάλλουν την άμεση, ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Αυτό είναι αναγκαιότητα γιατί το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας που έχει μετατραπεί σε ερείπια, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αμάχους, παιδάκια, ηλικιωμένους, γυναίκες και ο Ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ επιτίθεται στο Λίβανο, βομβαρδίζει ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, δολοφονεί το λαό του. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Η Μέση Ανατολή και η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει με ανάφλεξη.

Είναι ανάγκη η αντιπροσωπεία να ακούσει τα δεκάδες εκατομμύρια λαού στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας το σταμάτημα των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, την άμεση κατάπαυση του πυρός κι εκεχειρία, την πραγμάτωση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για μία ανεξάρτητη, λεύτερη πατρίδα με βάση τις διεθνείς αποφάσεις, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο πλάι του Ισραήλ. Ένα δικαίωμα που έχει μείνει απραγματοποίητο για πάνω από 70 χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ