today-is-a-good-day
32.2 C
Athens

Λίβανος: Ανακτήθηκε το πτώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Το πτώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτο, όπως δήλωσαν σήμερα μία ιατρική πηγή και μία πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Αν και η δήλωση που εξέδωσε χθες, Σάββατο, η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ή πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές είπαν πως το πτώμα δεν φέρει απευθείας τραύματα και πως φαίνεται ότι αιτία θανάτου ήταν τραύμα το οποίο προκάλεσε η ισχύς της έκρηξης.

 

Με βόμβες «bunker buster» – ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές – φαίνεται ότι ισοπέδωσε το Ισραήλ το αρχηγείο – καταφύγιο της Χεζμπολαχ στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και άλλους ανώτατους διοικητές που ήταν μαζί του.

Στην επιχείρηση εξόντωσης του Νασράλα «Νέα Τάξη», η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε περίπου 85 τέτοιες βόμβες, βάρους 2,3 τόνων η καθεμία, στο ίδιο ακριβώς σημείο, ισοπεδώνοντας το αρχηγείο και ανοίγοντας κρατήρα σε βάθος 30 μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ