today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Πολιτικοί νάνοι και η δίψα για ηγεσία – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Στην πολιτική και στη ζωή, η αποτυχία δεν αποτελεί θανάσιμο λάθος, αλλά εκείνο που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο, είναι η ανικανότητα να αντιληφθείς ότι πρέπει να αλλάξεις πορεία για να διορθώσεις την αποτυχία. Αυτό είναι, δυστυχώς, το χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των ηγετών στο δυτικό κόσμο σήμερα. Και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η Δύση κυβερνάται από πολιτικούς νάνους, οι οποίοι είναι ανίκανοι να αντιληφθούν την αυξανόμενη δίψα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για ηγεσία που χαρακτηρίζεται από την κοινή λογική.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Καθημερινά, διαπιστώνουμε ότι η ηγετική ελίτ του δυτικού κόσμου, συνεπικουρούμενη από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα προβλήματα και τις ανησυχίες των απλών πολιτών. Συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλλει, με σχεδόν κατασταλτικά πλέον μέσα, την αποτυχημένη συνταγή της, και οι συνέπειες είναι πολύ πιθανόν να είναι καταστροφικές.

Σε όλα τα επίπεδα, μια ρεαλιστική ματιά σε Αμερική και Ευρώπη, οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν και οι ηγεσίες αρνούνται πεισματικά να πάρουν το μήνυμα.

Στην οικονομία, ο πληθωρισμός συνεχίζει να πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών και αντί οι ηγεσίες να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα, συνεχίζουν, σκανδαλωδώς, να επιμένουν σε  αποτυχημένες πολιτικές που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά το μονιμοποιούν.

Δεν υπάρχει λογικός  άνθρωπος και σοβαρός αναλυτής που να μην καταλαβαίνει ότι η ενεργειακή πολιτική που έχει επιβληθεί, δηλαδή, η επιλήψιμη πλέον πράσινη ενέργεια, αποτελεί βασικό μοχλό του πληθωρισμού και εάν δεν υπάρξει σύντομα διόρθωση, τότε θα οδηγηθούμε σε στασιμοπληθωρισμό με καταστροφικές συνέπειες.

Στο κρίσιμο για τον κοινωνικό ιστό, την εθνική υπόσταση και την ασφάλεια των χωρών της Δύσης, θέμα της παράνομης μετανάστευσης, παρά την κραυγαλέα και εγκληματική αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, οι ηγεσίες συνεχίζουν να βαδίσουν σε ένα καταστροφικό μονοπάτι, προσπαθώντας να δείξουν ότι ασχολούνται.

Κλασικό παράδειγμα η εικοσάλεπτη, πρώτη εδώ και χρόνια, επίσκεψη της μαριονέτας του συστήματος, υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, στα σύνορα, για να βγάλει φωτογραφίες και να την πάρουν οι κάμερες.

Δυστυχώς για την ίδια και το σύστημα που την προωθεί όμως, την ώρα του προκλητικού photo opportunity – drive through, η αρμόδια υπηρεσία των συνόρων έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία βάση των οποίων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν – Χάρις, έχουν εισέλθει παράνομα στην Αμερική, και έχουν αμοληθεί στη χώρα, 450.000 εγκληματίες, ανάμεσά τους δολοφόνοι και βιαστές.

Και το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Αμερική που υπάρχει ο Τραμπ και το ξεφωνίζει, ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη.

Αλήθεια γνωρίζει κανείς τον πραγματικό αριθμό και την ποιότητα των λαθρομεταναστών που έχουν έρθει στην Ευρώπη και στη χώρα μας την Ελλάδα; Μιλάει κανείς από τους πολιτικούς νάνους που ανεύθυνα διαχειρίζονται τις τύχες των ευρωπαίων πολιτών;

Σε επίπεδο γεωπολιτικών εξελίξεων, η ομάδα των πολιτικών νάνων που εγκληματικά χειρίζονται τις τύχες των χωρών του δυτικού κόσμου, συνεχίζει την καταστροφική πορεία της συνέχισης και διεύρυνσης του πολέμου στην Ουκρανία και της ουσιαστικής στήριξης και ηρωοποίησης των τρομοκρατών δολοφόνων στη Μέση Ανατολή.

Είναι δυνατόν εν ενεργεία κυβερνήτης Πολιτείας των ΗΠΑ (Πενσυλβάνια) να επισκέπτεται βιομηχανία κατασκευής βλημάτων με τον Ζελένσκι και να υπογράφει τα βλήματα που θα σταλούν στην Ουκρανία, λες και υπογράφει αυτόγραφα στο κόκκινο χαλί χολιγουντιανής πρεμιέρας;

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση Μπάιντεν – Χάρις να στηλιτεύει το Ισραήλ και την ηγεσία του για την υπηρεσία που προσφέρει στο δυτικό κόσμο με τον απαλλάξει από τα ανθρωπόμορφα τέρατα δολοφόνους, όπως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα;

Τους πόνεσε πολύ το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε τα κότσια να ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του απαξιωμένου ΟΗΕ, και να περιγράψει με ωμή ειλικρίνεια, σε τι πραγματικά έχει εξελιχθεί, αυτό το μαγαζί ανοχής και στήριξης της τρομοκρατίας στη Νέα Υόρκη.

Οι πολίτες του δυτικού κόσμου, σε Αμερική και Ευρώπη, διψούν για ηγεσία κοινής λογικής και έχουν κουραστεί από τους πολιτικούς νάνους μαριονέτες ενός διεφθαρμένου συστήματος που μισεί οτιδήποτε δημοκρατικό και φιλελεύθερο. Ενός συστήματος που μισεί θανάσιμα το δυτικό πολιτισμό, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του και κάνει οτιδήποτε για να τις εξαφανίσει.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ