today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό.

Επίσης ανακοίνωσε σήμερα ότι πλήττει στόχους “τρομοκρατών” του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Καπνός εθεάθη να υψώνεται από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτό σήμερα έπειτα από πλήγμα στην περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο κρότος μιας έκρηξης ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πρόσθεσε.

Παράλληλα Λιβανέζος βουλευτής δήλωσε στο Reuters ότι η ορεινή πόλη Μπαμντούν, νοτιοανατολικά της Βηρυτού, επλήγη από ισραηλινή επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Μαρκ Ντάου, που είναι ο βουλευτής της περιοχής πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ώρες.

«Μαζί τους εξοντώθηκαν και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ και τρομοκράτες», αναφέρει ενημέρωση των IDF στην πλατφόρμα Telegram.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάλειψε τον επικεφαλής του δικτύου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη νότια Συρία στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

Πρόκειται για τον Άχμαντ Μουχάμαντ Φαχντ, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ