today-is-a-good-day
26.6 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Κατάρ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Chief of Staff of the Qatari ArmedForces Lieutenant General (Pilot) Salem bin HamadAl Aqeel Al Nabit.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Κατάρ όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρέσβης, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρέσβη για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συναντήθηκε, επίσης, και με τον σεβασμιώτατο αρχιεπίσκοπο Καττάρων, Μακάριο, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στο ποιμαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Άμυνας του Κατάρ από τον ομόλογό του.

Έπειτα οι δύο αρχηγοί πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως την υφιστάμενη γεωπολιτική κατάσταση και τους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.

Στη συνέχεια, ο κ. Χούπης μετέβη στη σχολή «Al-Zaeem Mohammed Βin Abdullah Al-Attiya Air College», όπου παρουσία του ομολόγου του συνάντησε τον διοικητή της Σχολής, Maj. Gen.(Pilot) Salem bin Abdullah Al-Dosari, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο αυτής.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, όπου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ