today-is-a-good-day
24.9 C
Athens

Μιανμάρ: Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι

Τουλάχιστον 419 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 384 νεκρούς και 89 αγνοούμενους. Στον σημερινό απολογισμό δεν αναφέρεται αριθμός αγνοουμένων.

Ο τυφώνας Γιάγκι σάρωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το Βιετνάμ, το Λάος, την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους.

Ειδικά στη Μιανμάρ, οι πλημμύρες επιδείνωσαν την ήδη σκληρή πραγματικότητα για εκατομμύρια εκτοπισμένους λόγω του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έχει βυθίσει τη χώρα στο χάος μετά το πραξικόπημα του 2021.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έως και 887.000 κάτοικοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στο πέρασμά του από τη Μιανμάρ.

Φονικές πλημμύρες είχαν πλήξει τη χώρα το 2011 και το 2015, προκαλώντας κάθε φορά περισσότερους από 100 θανάτους. Το 2008 ο κυκλώνας Ναργκίς είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 138.000 ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ