today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Στόχος ισραηλινού πλήγματος το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι

Ο διοικητής της Χεζμπολάχ για το νότιο μέτωπο του Λιβάνου έγινε στόχος ισραηλινού πλήγματος στα νότια προάστια της Βηρυτού απόψε, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στη φιλοϊρανική οργάνωση.

«Η επιδρομή είχε ως στόχο τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, που θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν τρία στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ» είπε η πηγή αυτή, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει την τύχη του.

Ο «υπ’ αριθμόν 2», ο Ιμπραχίμ Ακίλ, σκοτώθηκε την Παρασκευή από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ, σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο στις 30 Ιουλίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το κανάλι της Χεζμπολάχ Al Manar μετέδωσε απευθείας πλάνα από το σημείο, στην περιοχή Μπιρ αλ Άμπεντ. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ένας πύραυλος εξερράγη μέσα σε ένα καταφύγιο, στο υπόγειο ενός κτιρίου. Οι κάτοικοι είπαν ότι δεν άκουσαν θόρυβο από το πλήγμα.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της Αλί Καράκι “είναι καλά” και “βρίσκεται σε ασφαλές μέρος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ