today-is-a-good-day
27.2 C
Athens

Ζ.Ράπτη: Όλα τα παιδιά, χωρίς διάκριση, να είναι κοινωνοί στη νέα εποχή της Έρευνας και της Καινοτομίας

Στην σημαντική θέση που κατέχει η συμπερίληψη σε ευρωπαϊκο επίπεδο αναφέρθηκε σήμερα η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη μιλώντας στα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κηφισιάς.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός: «…θα πρέπει η συμπερίληψη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκπαιδευτικές προτεραιότητες, ώστε όλα τα παιδιά μας χωρίς καμία διάκριση να είναι κοινωνοί στη νέα εποχή της Έρευνας και της Καινοτομίας, που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός αναφέρει:

«Σήμερα παρευρέθηκα στην τελετή αγιασμού και εγκαινίων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κηφισιάς

Η νέα σχολική δομή θα αναβαθμίσει καίρια την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Βορείου Τομέα Αττικής, προσφέροντας τους την καταλληλότερη εκπαιδευτική διέξοδο και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Επιτέλους βρίσκουν το χώρο τους και στην Κηφισιά, καθώς οι εκπαιδευόμενοι, μαθητές και μαθήτριες από τις γύρω περιοχές, φιλοξενούνταν στο αντίστοιχο της Αγίας Παρασκευής και διαχέονταν, με αποτέλεσμα να αποτελεί πρόβλημα η μετακίνησή τους.

Το ΕΕΝΕΓΥΛ λειτουργεί πλέον στις εγκαταστάσεις του τρίτου Γυμνασίου Κηφισιάς στην οδό Κορίνθου, όπου με ταχύτατες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Κηφισιάς, κατάφερε και λειτούργησε σε μικρό χρονικό διάστημα το νέο αυτό διδακτήριο για τους μαθητές.

Στην ομιλία μου τόνισα τη σημαντική θέση που κατέχει η συμπερίληψη σε ευρωπαϊκο επίπεδο. Έτσι και στη χώρα μας θα πρέπει η συμπερίληψη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκπαιδευτικές προτεραιότητες, ώστε όλα τα παιδιά μας χωρίς καμία διάκριση να είναι κοινωνοί στη νέα εποχή της Έρευνας και της Καινοτομίας, που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ