today-is-a-good-day
25.2 C
Athens

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο Ρότερνταμ

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά σήμερα την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στο Ρότερνταμ, με τις αρχές να υπογραμμίζουν ότι «δεν αποκλείεται τίποτα», ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο δράστης, ένας 22χρονος άνδρας από το Άμερσφουτ, ήταν «γνωστός στην αστυνομία». Έχει συλληφθεί και εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ύποπτος τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο άνδρα, με καταγωγή από το Ρότερνταμ, και τραυμάτισε σοβαρά έναν 33χρονο Ελβετό λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της γέφυρας του Έρασμου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» κατά την επίθεση.

Όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP, οι παριστάμενοι είπαν στην αστυνομία ότι ο άνδρας αυτός άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς στην τύχη.

Μέλη των υπηρεσιών διάσωσης έφτασαν γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον Ολλανδό, όμως «δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του», σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ελβετός έχει «τραυματιστεί σοβαρά» και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το πρώτο από τα θύματα δέχθηκε επίθεση σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρας του Έρασμου και το δεύτερο στη βάση της γέφυρας, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης NOS.

Περαστικοί και η αστυνομία ακινητοποίησαν τον δράστη. Αυτός «επίσης τραυματίστηκε» και «διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του».

Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής που έκανε μάθημα κοντά στη γέφυρα του Έρασμου δήλωσε στο NOS ότι σταμάτησε τον δράστη. «Είδα έναν άνδρα με δύο μεγάλα μαχαίρια να μαχαιρώνει έναν νεαρό», εξήγησε. «Τελικά κατάφερα να τον ακινητοποιήσω».

«Διεξάγεται έρευνα σε βάθος» και ανακρίνονται αυτόπτες μάρτυρες, επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές.

«Οι συνθήκες (της επίθεσης) παραμένουν ασαφείς», τόνισε η αστυνομία. «Τίποτα δεν αποκλείεται», δήλωσε η Μίριαμ Μπόερς, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Ρότερνταμ όταν ρωτήθηκε αν το κίνητρο του δράστη μπορεί να ήταν η τρομοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ