today-is-a-good-day
27.2 C
Athens

Π.Γερουλάνος: Ως πρόεδρος θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή και στην κοινωνία και στη Βουλή

Στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Φέρνω σχέδιο, φέρνω εμπειρία και φέρνω τη δυνατότητα να κρατήσω το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, δίνοντας τις μάχες πάντα στην πρώτη γραμμή, είτε στη Βουλή, είτε, κυρίως, στην κοινωνία. Άρα, μόνο για μένα μιλάω, για το τι είναι αυτό το οποίο θα ήθελα να αξιολογήσουν θετικά οι ψηφοφόροι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κος Γερουλάνος, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ερήμωσης της περιφέρειας, υπογραμμίζοντας πως, θεμελιώδης προτεραιότητα του σχεδίου του, είναι η στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και οι πλήρεις και αποκεντρωμένες υπηρεσίες παιδείας και υγείας, ώστε να σταματήσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αναγκάζονται να φεύγουν από τους τόπους τους και να έρχονται στα αστικά κέντρα:

«Η Θράκη, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, χάνουν κάθε μέρα παιδιά. Κλείνουν σχολεία στη Θράκη, καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε; Δεν χρειάζεται να είσαι διεθνολόγος για να καταλάβεις τι σημαίνει να κλείνουν τα σχολεία στη Θράκη. Γιατί κλείνουν; Γιατί φεύγουν τα παιδιά μας; Διότι, πάει μια μάνα με το παιδί της στο νοσοκομείο, δεν βρίσκει παιδίατρο μια φορά, δεν βρίσκει παιδίατρο δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να φεύγει από τη Θράκη. Εάν δεν περάσουμε την πρωτοβάθμια υγεία στις τοπικές κοινωνίες, δεν πρόκειται να έχουμε στελεχωμένες υπηρεσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ