today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Διαγραφή Αυγενάκη: Ο Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε αλαζονικές συμπεριφορές

Δεν έγιναν δεκτές οι εξηγήσεις Αυγενάκη για την βίαιη συμπεριφορά του σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριου Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός βρέθηκε εκτός Κ.Ο της ΝΔ, στηλιτεύοντας ο Πρωθυπουργός την αλαζονική στάση του που δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που απαιτεί το αξίωμα του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Του Κώστα Πασίση 

Η διαγραφή Αυγενάκη ήταν επί της ουσίας μονόδρομος για το Μαξίμου καθώς το επιεικώς απαράδεκτο επεισόδιο πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να ξετυλίγει το αφήγημα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών με την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και στο υπουργείο Υγείας, δείχνοντας ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Ο έντονος διαπληκτισμός με τον υπάλληλο που έκανε την εργασία του και η συμπεριφορά του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», η οποία  θυμίζει άλλες εποχές, και δημοσιοποιήθηκε μέσω βίντεο, ήταν μη διαχειρίσιμη πολιτικά για τον αψύ Ηρακλειώτη βουλευτή ο οποίος δε παραδίδει τη βουλευτική έδρα του, κατά δήλωση του.

Το περιστατικό εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με την άμεση αποπομπή του ο Πρωθυπουργός θέλησε να στείλει στην κοινωνία ένα μήνυμα ότι η ΝΔ δεν καλύπτει και δεν  ανέχεται ανάρμοστες συμπεριφορές από τα μέλη της, ειδικά όταν πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη όπως ένας πρώην υπουργός.

Όπως φαίνεται από τη συγκεκριμένη επιλογή, το Μάξιμου για την επομένη τριετία θα δώσει έμφαση στην πολιτική ηθική, τη σεμνότητα αλλά και τη διαφάνεια με την όποια εσχάτως παίζει η Αντιπολίτευση.

Επιπλέον η «καρατόμηση» Αυγενάκη αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα στους λοιπούς βουλευτές ότι θα υπάρχουν συνέπειες για ανάρμοστες πράξεις, που πλήττουν την εικόνα του κόμματος και «πληγώνουν» το πολιτικό σύστημα, που ήδη αμφισβητείται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζει ότι αν τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα, μπορεί να δημιουργηθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη  ότι οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου…

Την …τύχη του κ. Αυγενάκη, πάντως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λίγες ώρες νωρίτερα και μετά τη δημοσιοποίηση  του επίμαχου οπτικού υλικού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», και πρόσθεσε: ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία…»

Προηγουμένως ο πρώην υπουργός κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Η συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη κράτησε μόλις δέκα λεπτά και ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε συνοφρυωμένος, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη θέση στην όποια είχε περιέλθει.

Ο πρώην υπουργός μετά την έκταση που έλαβε το βίαιο επεισόδιο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλά η …ζημιά ήταν ήδη μη αναστρέψιμη.

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος μετά τη διαγραφή του είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνηση.

Το βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Ηρακλειώτη βουλευτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα κόμματα που ζήτησαν την άμεση αποπομπή του.

Το ευτράπελο όμως είναι ότι  μεταξύ των κομμάτων που ζήτησαν την καρατόμηση του πρώην υπουργού ήταν και η Νέα Αριστερά» η οποία όμως έκανε πως δεν άκουσε το «αει στο διάολο!» της Θεανώς Φωτίου στην Ολγα Κεφαλογιάννη, εντός Βουλής!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ