today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Τα «καυτά» μηνύματα του Μαξίμου την επομένη ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ο της ΝΔ

«Η πόρτα του Μαξίμου ήταν και παραμένει ανοικτή για τους βουλευτές», διαμηνύει η κυβέρνηση, μια ημέρα μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θέλοντας να προλάβει κάθε «σπίθα» μουρμούρας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αχρείαστη εσωστρέφεια.

Του Κώστα Πασίση 

Στον «πρωινό καφέ» έγινε μια πρώτη αποτίμηση των μηνυμάτων αλλά και των θεμάτων που έθεσαν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής που έγινε σε ηλεκτρισμένο αλλά εποικοδομητικό κλίμα.

Και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την πολυσυζητημένη διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο, για πρώτη φορά έδωσε μια διαφορετική εκδοχή της.

Μίλησε αντί για «διεύρυνση» για συνειδητή επιλογή στελεχών να συστρατευθούν με τη ΝΔ, καλύπτοντας με αυτόν τον εύσχημο τρόπο όσα κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» των βουλευτών της ΝΔ.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Μαρινάκη ήταν ότι πολλά στελέχη – μεταγραφές, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξελέγησαν βουλευτές, από τη βάση της ΝΔ.

Ενώ για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι τα κριτήρια για τον Πρωθυπουργό είναι η καταλληλότητα των υποψηφίων οι οποίοι είναι υπό διαρκή αξιολόγηση, όπως όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Εξού και η αναφορά του στην αποχώρηση 15 εξωκοινοβουλευτικών στελεχών από το 2019 έως σήμερα, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση αξιολογείται, προσαρμόζεται και βελτιώνεται…

Σύμφωνα με συνεργάτη του Πρωθυπουργού η εσωκομματική διαβούλευση, οι τοποθετήσεις για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, οι πολιτικές προσθήκες, ο ρόλος των βουλευτών,  στέλνουν ένα μήνυμα ότι η ΝΔ είναι ένα ζωντανό και δυναμικό κόμμα, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να συνεχίσει την πορεία του προς την επίτευξη των στόχων του.

Η κοινή παρουσία Καραμανλή-Σαμαρά

Τα τελευταία 24ωρα όμως το βλέμμα του Μαξίμου είναι «καρφωμένο» στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κοινή παρουσία και παράλληλα τις ομιλίες των Κώστα Καραμανλή – Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Είκοσι ημέρες, δηλαδή, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί ήδη αντικείμενο συζήτησης, εντός και εκτός ΝΔ, κυρίως για τα μηνύματα που θα στείλουν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί ενώ προσκλήσεις έχουν λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ. Αλλά και στελέχη των άλλων δημοκρατικών κομμάτων.

«Προφανώς θα πάω στην εκδήλωσή τους, γιατί μου αρέσει η πολιτική», ανέφερε  στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε με το γνωστό και ελαφρώς πομπώδες ύφος του «Θα μιλήσουν ο Καραμανλής και ο Σαμαράς και θα έχω κάτι καλύτερο να κάνω; Θα πλήρωνα και εισιτήριο».

Όπως αποκάλυψε το παρών θα δώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«…για εμάς έχει σημασία να ακούμε με σεβασμό τις απόψεις των ιστορικών στελεχών και πολύ περισσότερο αυτών που ηγήθηκαν της Παράταξης, κράτησαν το τιμόνι και της Ν.Δ. και της χώρας», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόωρη η συζήτηση για την Ηρώδου Αττικού 

Το θέμα πάντως που απεύχονται στο Μαξίμου να κυριαρχήσει στη δημόσια συζήτηση, είναι να ξεκινήσει από σήμερα ένα γαϊτανάκι δηλώσεων από στελέχη του κόμματος για τον ή την ένοικο της Ηρώδου Αττικού.

Ένα θέμα που άνοιξαν κάποιοι εκ των βουλευτών της ΝΔ στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο οι οποίοι δε βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική ανανέωσης της θητείας της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για άλλη μια 5ετια, μετά τα δημόσια «εύσημα» που πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η σχετική  συζήτηση είναι πρόωρη και προσβλητική για το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρέπει να σταματήσει τώρα που είναι ακόμα νωρίς και να επανέλθει αργότερα, όταν πλησιάζει η κατάλληλη χρονική στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ