today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Παρίσι 2024: Συνεργασία Centre Pompidou με Nike

Το κέντρο «Ζωρζ Πομπιντού» (Centre Pompidou), στο Παρίσι, και η Nike  συμφώνησαν η αθλητική εταιρεία να καταλάβει χώρους στο μουσείο μοντέρνας τέχνης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, για δραστηριότητες και δεξιώσεις, όπως έκανε γνωστό το  γραφείο του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού.

«Το Κέντρο Πομπιντού και η Nike υπέγραψαν σήμερα μια σημαντική συνεργασία για να γιορτάσουν την τέχνη και τον αθλητισμό με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι», σύμφωνα με υπουργό Ρασιντά Ντατί η οποία τη βλέπει ως «μια μεγάλη ευκαιρία για να επωφεληθούν τα πολιτιστικά ιδρύματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το μουσείο μοντέρνας τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, θα παρουσιάσει από τον Ιούνιο, στην πλατεία μπροστά από την είσοδό του, το γλυπτό «Cycloid Piazza» του Γάλλου καλλιτέχνη Ραφαέλ Ζαρκά  με την υποστήριξη της Nike.

«Το Cycloid Piazza είναι ένα γλυπτό έξυπνα πολύπλοκο και ανοιχτά δημοφιλές, όπου αναμειγνύονται πολλές πηγές ενδιαφέροντος: ο κόσμος του σκέιτμπορντινγκ (skateboarding)  και η αρχιτεκτονική των σκέιτ-παρκ (skateparks), η γεωμετρική αφαίρεση, αλλά και οι επιστημονικές μελέτες της κίνησης που έχουν γοητεύσει τον καλλιτέχνη εδώ και πολύ καιρό», έγραψε το Centre Pompidou σε ανακοίνωση τον Ιανουάριο.
Αυτή η εκδήλωση είναι μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, αυτών των έργων που συνδυάζουν την τέχνη και τον αθλητισμό και αναπτύσσονται σε όλη την επικράτεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ