today-is-a-good-day
16.6 C
Athens

Διακοπή αγώνα, βράβευση και δώρο την μπάλα για τον Μάικ Τζέιμς όταν ξεπεράσει τον Σπανούλη

Ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είναι και ο μόνος μη Ευρωπαίος στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague, χρειάζεται 29 ακόμη πόντους για να γράψει το όνομά του με… χρυσά γράμματα στην Ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Η Euroleague, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “basketnews.com”, έχει σκοπό να διακόψει τον αγώνα για να δώσει έμφαση στο μεγάλο γεγονός και να βραβεύσει τον Τζέιμς εκείνη τη στιγμή, στο παρκέ.

Αν ο Τζέιμς σημειώσει τη βολή, το δίποντο ή το τρίποντο με το οποίο ξεπερνά τον Σπανούλη στο πρώτο μισό του αγώνα, τότε ο αγώνας θα διακοπεί προσωρινά άμεσα, ώστε να προχωρήσουν οι ιθύνοντες στη βράβευσή του. Αν πάλι αυτό επιτευχθεί στο β΄ μέρος, τότε ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα επιλεγεί αν θα σταματήσει το ματς άμεσα ή οι διαιτητές θα περιμένουν την επόμενη φάση. Αν δηλαδή οι δύο ομάδες βρίσκονται στον πόντο και ο αγώνας είναι «θρίλερ», τότε εύλογα για να μη διακοπεί ο ρυθμός, τότε η Euroleague θα προχωρήσει στη βράβευση του νέου πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στην πρώτη διακοπή του χρονομέτρου.

Μάλιστα, ο Μάικ Τζέιμς θα παραλάβει ως δώρο την μπάλα του αγώνα και η αναμέτρηση θα συνεχιστεί με “backup” μπάλα, τη δεύτερη δηλαδή.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, μετρά 4.427 πόντους πριν το τζάμπολ της 27ης αγωνιστικής (29/2-1/3) σε 269 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής. Ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει πρώτος τη δεδομένη στιγμή, αλλά μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα δει τον Τζέιμς να τον αφήνει στη δεύτερη θέση. Ο “Κill-Bill πέτυχε 4.455 πόντους σε 358 παιχνίδια, έχει δηλαδή χειρότερο μέσο όρο εν συγκρίσει με τον επόμενο πρώτο σκόρερ όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, ο Σπανούλης «κρέμασε τα παπούτσια του» μετρώντας 12,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Αν και είναι δηλαδή πρώτος σε σύνολο πόντων βρίσκεται στην 48η θέση σε μέσο όρο. Ο Τζέιμς είναι 3ος σε μέσο όρο πόντων με 16,5, ενώ πρώτος σε μέσο όρο πόντων παραμένει ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Περιστερίου και του Ολυμπιακού, με 22,2 πόντους μέσο όρο.

O πρώτος Αμερικανός, μετά τον Μάικ Τζέιμς, σε σύνολο πόντων μέχρι στιγμής στον σχετικό πίνακα της Euroleague είναι ο Κάιλ Χάινς (11ος) με 3.322 πόντους.

Η Μονακό αγωνίζεται στη Βαρκελώνη την Παρασκευή, 1η Μαρτίου για την 27η αγωνιστική, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, για την 28η αγωνιστική.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Μάικ Τζέιμς είναι πρώτος σκόρερ με 19,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, μετρώντας ποσοστό ευστοχίας 50% στα δίποντα και 43,3% στα τρίποντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ