Για «εργώδη προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος» των Τεμπών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή.
Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις εν εξελίξει διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη τονίζοντας πως «ό, τι και να κάνουν, όσες μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες συσκότισης κι αν επιχειρήσουν, σε όση χυδαιότητα κι αν καταφύγουν όπως πράττει το προεδρείο της εξεταστικής, τελικά η αλήθεια θα λάμψει».
Στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε, επίσης, στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας πως έγινε «πολύ κακό για το τίποτα», αφού πρόκειται για «προσωρινά μπαλώματα και στάχτη στα μάτια ενδεικτικά της απουσίας ενός στοιχειώδους σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης».
«Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης: Δίνουμε ένα τυράκι για να εκτονωθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, και να κρύψουμε τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί», σημείωσε και συνέχισε:
«Οι κινητοποιήσεις των παραγωγών είναι δίκαιες γιατί εκφράζουν την αγωνία της επιβίωσης. Δίνουν έναν αγώνα υπαρξιακό. Και η Νέα Αριστερά είναι στο πλευρό τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, τους καλούμε να συνεχίσουν, να μην υποκύψουν στην καταστολή και στην εξαγορά. Γιατί η διεκδίκησή τους αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά το μέλλον της χώρας. Τη διατροφική της επάρκεια, την οικονομική της βιωσιμότητα, το αναπτυξιακό της μέλλον, τη δυνατότητα να έχουμε μια χώρα με ζωντανή και παραγωγική ύπαιθρο».
«Εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για την Γεωργία. Που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούν οι δύο μεγάλες επαναστάσεις της εποχής μας: η περιβαλλοντική και η ψηφιακή. Για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περιβαλλοντικά βιώσιμες καλλιέργειες και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.
«Για να είναι η ελληνική αγροτική παραγωγή ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον. Για να είναι διασφαλισμένη η επισιτιστική ασφάλεια της κοινωνίας», κατέληξε.