today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Λεπτοκαρυά – Δαδιά και Τρεις Βρύσες τα ενεργά μέτωπα στον Έβρο

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Eurokinissi

Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Μάχη με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία. Η εικόνα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και σημαντικά βελτιωμένη με το πιο ενεργό μέτωπο να εντοπίζεται τώρα στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όλο το βράδυ έδιναν μάχη προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Πάρνηθα υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική της πλευρά, στο Φρούριο της Φυλής. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.

Στον Έβρο το πιο ενεργό μέτωπο εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου προς Αισύμη. Στην Δαδιά στο νότιο κομμάτι έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται δυτικά του χωριού Κοτρωνιά Έβρου. Στη Λευκίμμη αλλά και στις περιοχές Μεσημβρία προς Δικέλλα καθώς και στη βόρεια πλευρά στην περιοχή Κοίλα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου παραμένουν ισχυρές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΑΠΕ

Στη Ροδόπη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Καλή εικόνα παρουσιάζουν και οι πυρκαγιές στη Βοιωτία. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο Στείρι Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Στον Πρόδρομο και στο Σαράντι Βοιωτίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην Υλίκη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν οποιαδήποτε διάσπαρτη εστία εντοπίζουν καθώς η φωτιά έχει σχεδόν οριοθετηθεί ενώ στον Ταρσό Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αντιμετωπιστεί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα σε 4 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ