today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Σ.Εφραίμογλου: Στόχος μας να χτίσουμε μια “εργαλειοθήκη”, για κάθε βήμα της εξαγωγικής προσπάθειας

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε μια “εργαλειοθήκη”, η οποία καλύπτει κάθε βήμα της εξαγωγικής προσπάθειας, από την πληροφόρηση και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, μέχρι τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία».

Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου στην χθεσινή εκδήλωση: «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών για τις ευρωπαϊκές αγορές της Γερμανίας, Ισπανίας, Ολλανδίας και Ουγγαρίας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Το ΕΒΕΑ λειτουργεί σταθερά ως αρωγός έγκυρης πληροφόρησης για τις διεθνείς αγορές».

Από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, χαιρετισμό απηύθυνε η Β΄ γενική διευθύντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Αικατερίνη Σιμοπούλου (πληρεξούσιος υπουργός Α΄), η οποία υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα στελέχη των 60 γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, ανά τον κόσμο, στη συστηματική και διαχρονική στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ