today-is-a-good-day
29.4 C
Athens

Το τέλος της Αυγής, η νέα μέρα τη Wind, η έλευση των Carrefour και οι τιτλοποιήσεις Πειραιώς και Eurobank

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταβίβαση των μετοχών της Wind στην United Group, όπως πρώτοι σας πληροφορήσαμε χθες. Ο επί πολλά έτη CEO της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, αντικαταστάθηκε από τον Χάρη Κυριακόπουλο, Γενικό Διευθυντή, μέχρι πρότινος, της Wind.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Wind θα ενοποιηθεί με την Nova και θα δημιουργηθεί ένας πάροχος με μεγάλη πελατειακή βάση, που θα προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις.

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ιστορικής Αυγής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, η αναδιάρθρωση θα αφορά το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου, με διατήρηση της Κυριακάτικης έκδοσης, ενώ τα υπόλοιπα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ (LEFT και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) θα παραμείνουν ανεπηρέαστα. Πάντως η απόφαση αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις με τους κακεντρεχείς να μιλούν για προσωρινό κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου προκειμένου να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να επανεκκινήσει το φύλλο χωρίς εργασιακές δεσμεύσεις και μισθούς “Κούβας”…

Λίγοι το γνώριζαν, ακόμα λιγότεροι θεωρούσαν ότι θα γίνει πράξη. Ο λόγος για τη συνεργασία της θυγατρικής του ομίλου Βαρδινογιάννη με την Carrefour. Πλέον, όμως, όπως μαθαίνουμε, τα στελέχη των μεγάλων του λιανεμπορίου εξετάζουν πολύ – μα πάρα πολύ  προσεκτικά τις κινήσεις των δύο partners. Το 2022 θα είναι σίγουρα θερμό στον κλάδο…

H στήλη είχε γράψει για την μάχη της οπτικής ίνας και τις επενδύσεις που σχεδιάζονται. Ο νέος παίχτης στην αγορά είναι ο Γιώργος Στάσσης. Έτσι λοιπόν μετά τον ΟΤΕ και την Wind για τις οποίες σας είχαμε ενημερωσεi, έρχεται και η Vodafone. Όπως μαθαίνουμε μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά η πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών στα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα ακούγονται φήμες για ύπαρξη ενδιαφέροντος από εταιρείες όπως η Facebook για υποθαλάσσια καλώδια. Το ζήτημα είναι πως έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι περιοχές από ΟΤΕ, Wind και Vodafone.

Έως αρχές του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο εργοστάσιο του Ιβάν Σαββίδη στη Σουρωτή. Υπάρχει ήδη μονάδα εκεί και ο επιχειρηματίας θα ρίξει 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τα μερίδιά τους στην κατηγορία του ανθρακούχου νερού. Στο πλάνο του ΙΒΑΝ εντάσσονται και τα αναψυκτικά και νέα προϊόντα. Επίσημα διαψεύδονται οι πληροφορίες. Οψόμεθα…

Έχουμε παρασκήνιο από Βακάκη πλευρά. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το πινκ-πόνγκ με ανακοινώσεις της εταιρείας και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μαθαίνουμε πως ο Βακάκης κάλεσε στο γραφείο του συνδικαλιστές. Τους έταξε για το 2023 νέες αυξήσεις. Ο πόλεμος φαίνεται να κοπάζει.

Τιτλοποιήσεις 4,4 δις. ευρώ έκλεισαν Eurobank και Πειραιώς. Τα σημαντικά deal δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να προχωρήσουν δυναμικά στο σχεδιασμό τους το 2022 και να μειώσουν περαιτέρω κόκκινα δάνεια και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Οι συμφωνίες αυτές είχαν ουσιαστικά κλείσει στο προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο είναι σημαντικές γιατί ολοκληρώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ