today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Κορωνοϊός: Η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων

Έντονη είναι η στροφή εκατομμυρίων καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο ελέω κορονοϊού, γεγονός το οποίο έχει αλλάξει δραματικά και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Μία από τις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν βιώσει…από πρώτο χέρι την αλλαγή αυτή είναι η Convert Group, από το χώρο των Data & Analytics στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.
Όπως ανέφερε στο FnB Daily ο Παναγιώτης Γκεζερλής, ιδρυτής της Convert Group, “προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή προβλήματα, που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός: τη χαμηλή διαθεσιμότητα και την υψηλή διακύμανση των τιμών των προϊόντων στα ράφια των ηλεκτρονικών φαρμακείων και των ηλεκτρονικών super markets”.
Ήδη, διεθνείς κολοσσοί, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους καταναλωτικών αγαθών και προϊόντων υγείας και φροντίδας, συνεργάζονται με την Convert Group κάτω από ένα μοντέλο Enterprise SaaS, ώστε να παρακολουθούν με ακρίβεια και λεπτομέρεια την παρουσία τους στα ηλεκτρονικά ράφια.
Ο Παναγιώτης Γκεζερλής έχει διαπιστώσει στροφή όλο και περισσότερων εταιρειών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αυξάνοντας σημαντικά το budget τους στον τομέα αυτό, αφού θεωρούν ότι “ανεξάρτητα από τον κορονοϊό, η πίτα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές εξοικειώνονται με τις αγορές μέσω του διαδικτύου”.
Πρόσφατη έρευνα της Nielsen ανέφερε ότι η παγκόσμια αγορά Ηλεκτρονικού Εμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών αναμένεται να φθάσει φέτος στα 280 δισ. ευρώ
Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα:
Αντισηπτικά, καθαριστικά και μάσκες: >2.000%
Ζυμαρικά, ρύζι, βασικά τρόφιμα, καθαριστικά σπιτιού: > 100%
Συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες: >50%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ