Η Serie A γνωστοποίησε την αναβολή όλων των σημερινών αναμετρήσεων για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου.
Ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που προερχόταν από τη Λατινική Αμερική, ο οποίος ήταν οπαδός του ποδοσφαίρου, άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα το πρωί, σε ηλικία 88 ετών.
O Αργεντινός πάπας είχε πάρει πριν τέσσερις εβδομάδες εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Είχε εισαχθεί σ’ αυτήν την καθολική πολυκλινική (όπου παρέμεινε επί 38 ημέρες), εξαιτίας διπλής πνευμονίας και πολυμικροβιακής λοίμωξης.
«Μετά τον θάνατο της Αγιότητάς Του, η Εθνική Επαγγελματική Λίγκα Serie A μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι σημερινοί αγώνες πρωταθλήματος στη Serie A και την Primavera 1 έχουν αναβληθεί» αναφέρει η διοργανώτρια αρχή σε σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Η ημερομηνία των επαναπρογραμματισμένων αναμετρήσεων θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω».