Σε μία κακή επιθετική βραδιά, με 19/33 βολές και 4/20 τρίποντα, ο Ολυμπιακός συμβιβάστηκε στην 3η διαδοχική ήττα του στη Euroleague, με 80-77, από τη Μονακό, στην πρώτη επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ ως τεχνικός των Μονεγάσκων, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής.
Με τον Ολυμπιακό να υποχωρεί στο 22-10, αν η Φενερμπαχτσέ επικρατήσει εντός έδρας της Μπασκόνια αύριο (28/3), τότε θα «πιάσει» τον Ολυμπιακό στο «ρετιρέ» και θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, αφού μετρά δύο νίκες επί της ομάδας του Πειραιά.
Ο Μάικ Τζέιμς σημείωσε double double, με 11 πόντους και 12 ασίστ, ο Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ με 18 πόντους «πλήγωσε» την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Μαμ Ζαϊτέ.
Ο Ολυμπιακός εκτός από την εκνευριστική αστοχία, «πλήρωσε» και τις ελλείψεις στους ψηλούς, με τον Μπαρτζώκα να υποχρεώνεται να παίζει με χαμηλό σχήμα, καθώς ο Φαλ χρεώθηκε νωρίς με φάουλ και ο Μόουζες Ράιτ είναι ανέτοιμος μετά την απουσία του λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε στα τέλη Νοεμβρίου.
Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν αρνητικός, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ό,τι μπορούσε με 21 πόντους (1/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ 15 πόντους έδωσε στην ομάδα του Πειραιά ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος είχε δώσει το έναυσμα για το +10 του Ολυμπιακού (56-46) στην 3η περίοδο.
Η Μονακό ανέβηκε στο 20-12, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παρουσία στην τετράδα, στο τέλος της κανονικής περιόδου κι ενώ στην επόμενη αγωνιστική (33η) υποδέχεται τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα, Παναθηναϊκό, στις 3 Απριλίου (20:00).
Αποθεώθηκε ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού και νυν τεχνικός της Μονακό, Βασίλης Σπανούλης κατά την είσοδό του, πριν από το τζάμπολ, από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων».
Τα δεκάλεπτα: 15-23, 37-35, 60-58, 77-80
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 9, Ράιτ 2, Λαρεντζάκης, Λι 6, Φαλ 4 , Βεζένκοφ 21 (1), Παπανικολάου 7 (1), Πίτερς 15 (2), ΜακΚίσικ 7, Φουρνιέ 6
ΜΟΝΑΚΟ (Βασίλης Σπανούλης): Οκόμπο 6, Μπλόσομγκεϊμ 18 (1), Τάις 9 (1), Ντιάλο 6, Τζαϊτέ 11, Μοτιεγούνας 9 (2), Ταρπέι 5 (1), Στραζέλ 5 (1), Καλάθης, Τζέιμς 11 (1)