today-is-a-good-day
10 C
Athens

Ιταλία: Σταθερή η κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου -κατά την δέκατη ένατη ημέρα νοσηλείας του- παραμένει σταθερή, ενώ σήμερα αυξήθηκε η αναπνευστική φυσιοθεραπεία, όπως και η κινησιοθεραπεία.

Δεν αντιμετώπισε κρίσεις αναπνευστικής ανεπάρκειας και κατά τη διάρκεια της ημέρας του χορηγήθηκε οξυγόνο υψηλής ροής. Για την προσεχή νύχτα, έχει προγραμματιστεί μη επεμβατικός αερισμός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο Φραγκίσκος πέρασε την σημερινή ημέρα καθήμενος σε πολυθρόνα και ότι οι γιατροί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πρόβλεψη, σχετικά με την πορεία της υγείας του.

Ο πάπας, τέλος, πήρε μέρος στην τελετή για την ευλογία της Αγίας Τέφρας, κατά την έναρξη της Σαρακοστής των Καθολικών και επικοινώνησε με τον ιερέα της καθολικής ενορίας της Γάζας, για να εκφράσει την εγγύτητά του στον άμαχο πληθυσμό.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά από τους πιστούς να μην ξορκίζουν τον θάνατο

Σε γραπτό μήνυμά του για την αρχή της Σαρακοστής και την Τετάρτη της Στάχτης στην Καθολική Εκκλησία, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς να μην ξορκίζουν τον θάνατο αλλά να ξέρουν να τον λαμβάνουν ρεαλιστικά υπόψη τους.

Το μήνυμα του ποντίφικα αναγνώσθηκε από τον καρδινάλιο Άντζελο Ντε Ντονάτις και προσλαμβάνει βαθύτερο νόημα, δεδομένης της δοκιμασίας του ποντίφικα, ο οποίος βρίσκεται από τις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης εξαιτίας διπλής πνευμονίας.

“Είμαστε φτιαγμένοι από χώμα και τέφρα. Κατανοούμε άμεσα πόσο εύθραυστοι είμαστε, με την εμπειρία της ασθένειας, της φτώχειας, της δοκιμασίας που κάποιες φορές πλήττει ξαφνικά εμάς και τις οικογένειές μας”, πρόσθεσε ο Φραγκίσκος στο μήνυμά του.

Νωρίτερα, πηγές του Βατικανού ανέφεραν ότι “η πνευμονία του ποντίφικα εξελίσσεται με προβλεπόμενο τρόπο” και ότι “η κατάσταση του ασθενή είναι σταθερή, εντός ενός πολύπλοκου γενικότερου πλαισίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ