Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στη Σαντορίνη και έτσι πάρθηκε η απόφαση να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Οι δονήσεις έχουν φτάσει ακόμα πάνω χίλιες από την έναρξη του φαινομένου την περασμένη Παρασκευή, με τη μεγαλύτερη έως τώρα να είναι εντάσεως 5,2 ρίχτερ Nοτιοδυτικά της Αμοργού.
Η ομάδα των επιστημόνων μελετά τα στοιχεία για να αποφανθεί αν πρόκειται για σεισμική ακολουθία που σταδιακά θα εκτονωθεί και παράλληλα κάνει συνεχείς μετρήσεις στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο στη Σαντορίνη.
Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφτηκε στις 05:35 στον θαλάσσιο χώρο νότια της Αμοργού, κατά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Ο σεισμός χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο.
Από την Κυριακή 26η Ιανουαρίου ως την Τρίτη 4η Φεβρουαρίου καταγράφτηκαν πάνω από 7.700 σεισμοί στην περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού, συμπεριλαμβανομένων 6.000 και πλέον μεγέθους άνω της μιας μονάδας, ανέφερε χθες Πέμπτη το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ).
Στα 26 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού εκτιμάται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 ρίχτερ που σημειώθηκε στις Κυκλάδες στις 20:16 της Πέμπτης (6/2).
Συνολικά, τρεις νέες σεισμικές δονήσεις 4,0, 4,1 και 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 19:50, στις 20:03 και στις 20:16 αντίστοιχα με το ίδιο επίκεντρο.
Ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε 25 χλμ. ΒΒΔ της Ανάφης, στις 21:34 (6/2).