today-is-a-good-day
13 C
Athens

Σ.Φάμελλος: Η κυβέρνηση ποτίζει τα λεφτόδεντρα του καρτέλ ενέργειας και της ΔΕΗ

«Εάν τελικά κάτι ευδοκιμεί στην Ελλάδα είναι τα λεφτόδεντρα του καρτέλ ενέργειας και της ΔΕΗ που ποτίζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο Σωκράτης Φάμελλος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωση με αφορμή το «νέο ηλεκτροσόκ στο ρεύμα για τους καταναλωτές, για πολλοστή φορά εδώ και πέντε χρόνια», καθώς «η μέση τιμή στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε έως και 44% και σήμερα πλέον προσεγγίζει τα 230 Euro/ΜWh, ενώ χθες μετά τις 16:00 εκτινάχθηκε στα 579 Euro/ΜWh».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έπεται συνέχεια γιατί οι τιμές φυσικού αερίου αυξάνονται, ενώ αναμένεται και αύξηση ζήτησης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη». Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση, ακόμα μία φορά, αποδίδει το πρόβλημα στην ”επιδείνωση του καιρού”, στην περιφερειακή αγορά και τις στρεβλώσεις της, και στις ελλιπείς διασυνδέσεις» και πως δεν λέει «καμιά κουβέντα βέβαια για την εξάρτηση από το φυσικό αέριο, που μέχρι πρότινος στήριζε ο κ. Μητσοτάκης, για την έλλειψη αποθήκευσης στο ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα και τις περικοπές πράσινης ενέργειας, ούτε βέβαια για ρύθμιση και έλεγχο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σταθερά αναδείξει τις στρεβλώσεις αλλά και τα υπερκέρδη του ενεργειακού καρτέλ. Και θα επιμείνουμε στις θέσεις μας για ρύθμιση και έλεγχο της αγοράς, με σταθερά διμερή συμβόλαια και με αυστηρότατο έλεγχο των προσφορών αλλά και στο ρόλο της ΔΕΗ ως δημόσιο πυλώνα στην ενέργεια και όχι ως όχημα κερδοσκοπίας, που μεταλλάχθηκε επί κυβέρνηση ΝΔ».

Στο φαληρικό μέτωπο με τους δημάρχους Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου

Νωρίτερα ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε και επισκέφθηκε το φαληρικό μέτωπο με τους δημάρχους Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη και Μοσχάτου – Ταύρου, Αντρέα Ευθυμίου για να δουν το έργο της ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο που περιλαμβάνει τους δύο δήμους. Είπε ότι «το έργο αυτό έχει μείνει σε εκκρεμότητα τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, παρότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου έγινε το μεγάλο έργο που καθυστερούσε δεκαετίες -κάποιοι λένε μέχρι και 60 χρόνια- στα έργα υποδομής, στα αντιπλημμυρικά έργα και στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς περιοχής στη νότια Αθήνα». Τόνισε ότι «το ξεκάθαρο ζήτημα όμως που προκύπτει είναι το πώς ο χώρος αυτός θα γίνει πραγματικά δημόσιος και θα τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, θα έχει προσβάσεις, αλλά και θα αποκατασταθούν με ποιότητα περιβάλλοντος όλα αυτά τα μπαζώματα που βλέπετε σήμερα». Αντιπαρέβαλε αυτό το πιλοτικό έργο «με τα σχέδια υπερεκμετάλλευσης και θεοποίησης του κέρδους που υπάρχουν δυστυχώς στη λεγόμενη Αθηναϊκή ριβιέρα». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ενοποιηθεί και με την Πλατεία Νερού και με ορισμένα τμήματα στο δήμο Φαλήρου, γύρω από το Ταε Κβο ντο, «διότι δεν μπορεί παρά να έχουν μια ενιαία δημόσια διαχείριση με ευθύνη των δήμων και των τοπικών κοινωνιών». Συνεχάρη τους δύο δήμους για τις προσπάθειες τους, «που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τις τοπικές κοινωνίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ