today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Βούτσιτς: Η επίσκεψη Μητσοτάκη – Τουσκ αναπτέρωσε την ελπίδα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Πολωνίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντοναλντ Τουσκ. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι οι δύο πρωθυπουργοί του μετέφεραν «ενθαρρυντικά» μηνύματα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πολωνός ομόλογος του παρακάθισαν χθες βράδυ σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Το δείπνο διήρκησε περισσότερες από τέσσερεις ώρες και το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τουσκ, οι οποίοι σήμερα είναι οι πιο ισχυροί πρωθυπουργοί που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μου μετέφεραν πολύ σημαντικά μηνύματα σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ και την πρόοδο της Σερβίας. Γνωρίζεται το σκεπτικισμό που εκφράζω συχνά γύρω από αυτό, αλλά τώρα με την επίσκεψη τους ανοίγουν νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται νέες ελπίδες αν όχι για επιτάχυνση της διαδικασίας τότε για μία διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε ο Αλ. Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ. Ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση εξετάστηκαν ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας επισημαίνοντας ότι τα «ενθαρρυντικά» μηνύματα που του μετέφεραν οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατά την πολωνική προεδρεία στην ΕΕ η ένταξη της Σερβίας θ’ αποτελέσει προτεραιότητα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη εάν δεν εντάξει στου κόλπους της την Σερβία» διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ