today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Σπουδαίο «διπλό» με Ελ Κααμπί

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ένα μεστό δεύτερο, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Μάλμε στο «Μάλμε Νιου Στάντιον» για την 3η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, φτάνοντας στους έξι βαθμούς στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα 45 λεπτά, έχοντας δοκάρι με τον Ζέλσον Μαρτίνς (10’) και γκολ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί (30’), με τον Μαροκινό να αστοχεί σε πέναλτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Λίγα πράγματα από τους Σουηδούς που ηττήθηκαν για δεύτερο φορά εντός έδρας – η πρώτη από τη Ρέιντζερς (0-2), προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν… σεληνιασμένοι στο ματς. Η κεφαλιά του Κοστίνια, έπειτα από κόρνερ του Χρήστου Μουζακίτη στο 3’ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιοχάν Νταλίν ενώ το αριστερό δοκάρι ήταν αυτό που… έσωσε τον Σουηδό τερματοφύλακα από τον «κεραυνό» του Ζέλσον Μαρτίνς στο 10’. Και, μάλιστα, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο, λόγω του τραυματισμού του Φρανσίσκο Ορτέγκα που εν τέλει έδωσε τη θέση του στον Λορέντζο Πιρόλα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί, με το πλασέ του Τσικίνιο από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Νταλίν στο 15’. Η Μάλμε στο διάστημα αυτό είχε να επιδείξει μόνο ένα διαγώνιο σουτ του Ούγκο Μπολίν στο 12’ που δε βρήκε στόχο. Στο 19’, Ζέλσον Μαρτίνς και Ελ Κααμπί φύγαν στην αντεπίθεση δύο εναντίον δύο, ωστόσο η τελική πάσα του Μαροκινού δεν ήταν η ενδεδειγμένη για να προκύψει και τελική προσπάθεια.

Κάτι, που, όμως, έγινε στο ημίωρο. Τρομερή ενέργεια του Μαρτίνς, ο οποίος ξέφυγε από δύο αντιπάλους κι έδωσε την κάθετη πάσα στον Ελ Κααμπί που σκόραρε με διαγώνιο σουτ για το 0-1 στο 30’ – όγδοο φετινό τέρμα του Μαροκινού σε 11 ματς. Ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μάλμε μπήκε με διάθεση να πιέσει την εστία του Κωνσταντίνου Τζολάκη στο δεύτερο μέρος. Το πλασέ του Γκάμπριελ Μπουζανέλο από το ύψος του πέναλτι στο 51’, έπειτα από ωραία ενέργεια από τα αριστερά, ήταν άστοχο ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση, το γύρισμα του Μπολίν ήταν κάκιστο με δυο συμπαίκτες του να περιμένουν μπρος στην αντίπαλη εστία.

Οι Πειραιώτες απορρόφησαν σχετικά εύκολα την πίεση των γηπεδούχων και στο 68’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Σε αντεπίθεση, ο Ροντινέι έδωσε τον Ελ Κααμπί όμως το πλασέ του Μαροκινού με το αριστερό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον Νταλίν που κράτησε όρθια την ομάδα του. Στο 83’ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς.

Ο Κοστίνια με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον εξερχόμενο Νταλίν. Ο ίδιος ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ωστόσο αστόχησε – σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Σουηδών. Και το παιχνίδι παρέμεινε «ανοιχτό» για τα τελευταία λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν το πλήρωσαν, κρατώντας ως το φινάλε το πολύτιμο 0-1, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη νίκη τους και τους έξι (6) στη διοργάνωση, με το επόμενο παιχνίδι να είναι εκείνο απέναντι στη Ρέιντζερς στις 7 Νοεμβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:45).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70’ Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70’ Μπεργκ), Λουκιλί (60’ Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81’ Ρικς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (11’ Πιρόλα/78’ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78’ Κωστούλας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον (85’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85’ Στάμενιτς).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ