today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Σχεδόν 25 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, την ώρα που Χάρις και Τραμπ πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία στις αμφίρροπες πολιτείες

Η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή της θα είναι διαφορετική από αυτή του Τζο Μπάιντεν, την ώρα που ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία στη Τζόρτζια.

Η απόπειρα της Χάρις να πάρει αποστάσεις από τον Μπάιντεν γίνεται την ώρα που πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί βαρίδι για την υποψηφιότητά της και ότι οι ψηφοφόροι επιθυμούν η χώρα να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα στις ερωτήσεις για το πώς και κυρίως σε ποιο βαθμό θα πάρει αποστάσεις από τις πολιτικές του Μπάιντεν σε περίπτωση του εκλεγεί.

«Η κυβέρνησή μου δεν θα είναι συνέχεια της κυβέρνησης Μπάιντεν», δήλωσε η Χάρις στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το CNN στην οποία απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

«Σε αυτό τον ρόλο φέρνω τις δικές μου ιδέες και τις δικές μου εμπειρίες. Εκπροσωπώ μια νέα γενιά ηγεσίας σε πολλά ζητήματα και πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε όντως νέες προσεγγίσεις», τόνισε.

Η εμφάνιση της Χάρις στο Τσέστερ Τάουνσιπ ήταν μια προσπάθεια να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να τη στηρίξουν, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Τραμπ.

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις από το κοινό η Χάρις δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές των τροφίμων, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του «φασίστα» και «κίνδυνο για την ευημερία και την ασφάλεια της Αμερικής».

Ρεκόρ ψήφων

Σχεδόν 25 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω επιστολής ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Election Lab του πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Σε πολλές πολιτείες, ανάμεσά τους οι αμφίρροπες πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια, η πρόωρη ψηφοφορία για τις εκλογές ξεκίνησε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν ήδη ψηφίσει «στη Τζόρτζια έχει φτάσει αριθμό ρεκόρ», δήλωσε από την πλευρά του ο Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης με θρησκευτικό θέμα στη Ζέμπουλον της Τζόρτζια.

«Οι ψήφοι σε κάθε πολιτεία, ειλικρινά, έχουν φτάσει αριθμό ρεκόρ. Τα πάμε πολύ καλά και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να κερδίσει τις ψήφους των χριστιανών ευαγγελικών.

Μετά το Ζέμπουλον ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μίλησε σε εκδήλωση στο Ντάλαθ της Τζόρτζια, στην οποία παρέστη και ο πρώην παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον και ο ανεξάρτητος πρώην υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Η Πενσιλβάνια και η Τζόρτζια είναι μεταξύ των επτά αμφίρροπων πολιτειών που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών και οι δύο υποψήφιοι αναμένεται να περάσουν το υπόλοιπο της προεκλογικής τους εκστρατείας εκεί.

Μπαράκ Ομπάμα και Μπρους Σπρίνγκστιν

Η Χάρις θα επιστρέψει σήμερα στη Τζόρτζια όπου θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκδήλωση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον τραγουδιστή Μπρους Σπρίνγκστιν.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η 60χρονη υποψήφια θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τον Ομπάμα, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές προεκλογικές εμφανίσεις για λογαριασμό της.

Η συμμετοχή του Δημοκρατικού πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην προεκλογική εκστρατεία έχει προκαλέσει την αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος τον έχει συχνά περιπαικτικά σχόλια εις βάρος του.

«Είναι ένας πραγματικός κρετίνος», δήλωσε αυτή την εβδομάδα αναφερόμενος στον Ομπάμα.

Ο 78χρονος Τραμπ θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στην Αριζόνα όπου θα εκφωνήσει ομιλία για τη στεγαστική κρίση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λας Βέγκας όπου θα μιλήσει σε ένωση νέων υπερσυντηρητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ