today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ολική κατάρρευση…

Ένα “νεκρό” δεκάλεπτο στο β’ ημιχρόνου ήταν αρκετό να έρθει… κατάρρευση του Παναθηναϊκού και να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της Τσέλσι. Οι “πράσινοι” γνώρισαν βαριά ήττα με 1-4 στο ΟΑΚΑ και έκαναν το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο στη League Phase του Conference League, μιας και πλέον καλείται στα επόμενα παιχνίδια να κάνει μόνο νίκες, ώστε να έχει κάποιες ελπίδες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος σταρ των Λονδρέζων σημείωσε δύο τέρματα (22′ και 55′), ενώ κέρδισε και το πέναλτι, που  εκτέλεσε εύστοχα το Ενκουνκού στο 59′. Σκόρερ ήταν και ο Μούντριχ στο 49′. Το μόνο που κατάφερε το Τριφύλλι ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής με τον Πελίστρι στο 69′.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με την Τσέλσι και μόλις στο 2’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Γεντβάι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γιόργκενσεν έκανε τρομερή απόκρουση.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση και δύο λεπτά αργότερα έφτασαν ξανά σε θέση βολής. Σουτ του Ουναΐ από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Από εκεί οι «μπλε» κατάφεραν να ισορροπήσουν και να μεταφέρουν το παιχνίδι στην εστία του Ντραγκόφσκι. Στο 17’ ήρθε η σειρά των Λονδρέζων απειλήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Μούντρικ πήρε την μπάλα στα αριστερά, έκανε την παράλληλη κίνηση, αλλά το σουτ του πέρασε πολύ άουτ.

Προβάδισμα με τον Φέλιξ!

Η ποιότητα της Τσέλσι φάνηκε, καθώς στην πρώτη της καλή ευκαιρία, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 22’ ο Ζοάο Φέλιξ έσπασε ωραία την μπάλα στον Μούντρικ με το κεφάλι, εκείνος μπήκε στην περιοχή, κι έδωσε ξανά στον Πορτογάλο που πλάσαρε από κοντά για το 0-1.

Στο 28’ οι Άγγλοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2. Ο Έντσο σούταρε αφύλακτος από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Ντραγκόφσκι έκανε μία σημαντική επέμβαση. Από το κόρνερ που ακολούθησε δεν προέκυψε κάποια φάση.

Ήταν ενδεικτικό πως το Τριφύλλι είχε επηρεαστεί αρκετά από το τέρμα που δέχθηκε, μας και είχε χάσει το κέντρο, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ έδωσε χώρους στην Τσέλσι, η ο οποία κρατούσε τη μπάλα με ευκολία.

΄Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Λονδρέζους να έχουν την κατοχή και το τέρμα τον Ζοάο Φέλιξ, ενώ ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση το πρώτο 8λεπτο του ματς δεν απείλησε καθόλου την εστία του Γιόργκενσεν, και καλείται να ανατρέψει την κατάσταση.

Μούντρικ και 0-2!

Με το… καλησπέρα του β’ ημιχρόνου η Τσέλσι ευτύχησε να κάνει το 0-2. Στο 48’ Ωραία ενέργεια του Νέτο, που αποφεύγει τον Μλαντένοβιτς και κάνει την σέντρα και ο Μούντρικ με κεφαλιά θα σκοράρει για το 0-2.

Το έργο του Παναθηναϊκού έγινε ακόμα πιο δύσκολο, καθώς καλούνταν να βρει άμεσα το γκολ.

Πλήρωσε τη… κόντρα και 0-3!

Ούτε η… τύχη δεν ήθελε το Τριφύλλι, με τον Ζοάο Φέλιξ να φτάνει σε δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 56’. Ο Πορτογάλος κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Γεντβάι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην εστία του Ντραγκόφσκι, γράφοντας το 0-3.

Ολική κατάρρευση και 0-4…

Η ατυχία σε όλο της το μεγαλείο για τον Παναθηναϊκό, μιας και υπέπεσε σε χαζό πέναλτι. Ο Ζοάο Φέλιξ επιχείρησε να κάνει μία πάσα μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του επερχόμενου Μαντσίνι στο 58’ και ο Ενκουνκού έγραψε το 0-4 και το ματς έλαβε τέλος.

Στο 60’ ο Αλόνσο έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Τετέ και Βαγιαννίδη, αλλά τα πράγματα είχαν πάρει το… δρόμο τους, μιας και η Τσέλσι έκανε «πάρτι», καθώς ούτε η ίδια δεν πίστευε ότι δεν θα είχε πίεση.

Μείωσε με Πελίστρι!

Στο 69’ ο Πελίστρι κατάφερε να μειώνει το σκορ. Ωραία πάσα του Τετέ την τελεία στιγμή για να μην τον βγάλει οφσάιντ στον Βαγιαννίδη, εκείνος έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Ουρουγουανός άσος σκόραρε προ κενής εστίας, γράφοντας το 1-4.

Ήταν κάτι παραπάνω από γυμνό μάτι πως η είσοδος του Τετέ ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, μιας και άλλαξε κάπως την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν ήταν αρκετή και στο 75′ οι “μπλε” έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, αλλά Φέλιξ αστόχησε εξ’ επαφής από την σέντρα του Τζορτζ.

Ήταν ενδεικτικό του ματς πως από το 80′ και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν πίεζαν καθόλου, άλλαζαν εύκολα τη μπάλα και μπορούσαν ανά πάσα ώρα και στιγμή προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Ντραγκόφσκι και έτσι ο Παναθηναϊκός “υποκλίθηκε” στην Τσέλσι και κάνει το έργο του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League αρκετά δύσκολη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Σένκφελντ, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (60’ Βαγιάννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Μαντσίνι (60’ Τετέ), Πελίστρι (71’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ (71’ Σπόραρ)

Τσέλσι:  Γιόργκενσεν, Μπαντιασίλε, Ντισασί, Βέιγκα, Κουκουρέγια, Φερνάντες, Ντιούσμπερι-Χολ (76′ Τσουκγουεμέκα), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (61’ Τζορτζ), Μούντρικ, Ενκουνκού (61’ Γκούι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ