today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Λίβανος: Τουλάχιστον 1.552 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Τουλάχιστον 1.552 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν το Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε χθες Δευτέρα 63 θανάτους από ισραηλινά πλήγματα, μεταξύ των οποίων 18 σε μια επίθεση κοντά σε ένα νοσοκομείο στη νότια Βηρυτό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Ένα 11όροφο κτίριο κατέρρευσε μετά την πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη συνοικία Γομπεϊρί

Τα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, μπήκαν και πάλι σήμερα στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων, λίγα λεπτά αφού ένας εκπρόσωπος της φιλοϊρανικής οργάνωσης διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε εκεί, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, στον τομέα του Γομπεϊρί, λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης αυτής της περιοχής.

Η συνοικία δέχτηκε τρία πλήγματα, μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI. Ένα κτίριο που χτυπήθηκε «καταστράφηκε ολοσχερώς», πρόσθεσε.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο –το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να το επαληθεύσει– δείχνει τη στιγμή που ένα 11όροφο κτίριο καταρρέει, αφού χτυπήθηκε από έναν πύραυλο.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τον θάνατο 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδί, από ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι.

Τα νότια προάστια, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχουν σχεδόν ερημωθεί αφού οι κάτοικοι έφυγαν μετά την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ