today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Τον Κ.Μητσοτάκη εμπιστεύονται για πρωθυπουργό – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες συγκεντρώνοντας ποσοστό 27% έναντι 10% του Νίκου Ανδρουλάκη, 6% του Κυριάκου Βελόπουλου, 5% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 4% του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ «Κανένας» απαντά το 37% όπως προκύπτει από τα ευρήματα  στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61% καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco οι υπουργοί της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από τους πολίτες είναι οι εξής:

Δένδιας: 26%
Πιερρακάκης: 13%
Γεωργιάδης: 7%
Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
Κανένας απαντά το 51%.

Η κατάταξη παραμένει ίδια και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ με τον κ. Δένδιας να είναι πρώτος με 48%. Οι μισοί ερωτηθέντες απαντούν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».

Τέλος, το 75% θεωρεί ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα των Τεμπών, έναντι 11% που απαντούν αρνητικά και 14% που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε χθες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ βρίσκεται στο 25%. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο στο 15,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στο 6,5% ενώ αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο 15,3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ