today-is-a-good-day
17.5 C
Athens

Πλήρωσε τα… σπασμένα της “διαβολοβδομάδας” η ΑΕΚ!

Παράσταση για… έναν ρόλο! Ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό του και… σκούπισε την Ένωση με 94-74, πληρώνοντας τα… σπασμένα της “διαβολοβδομάδας” της Euroleague, με πολυφωνία στην επίθεση!

Ήταν χαρακτηριστικό πως το Τριφύλλι είχε φτάσει τις διψήφιες διαφορές από πολύ νωρίς, με τη συμπαράσταση 8500 φιλάθλων, και ουσιαστικά έκανε μια δυνατή προπόνηση, ενόψει του δύσκολου αγώνα της Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, όμως οι Πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να πετάξουν την 4η περίοδο, μιας και είχαν χαλαρώσει σε απίστευτο βαθμό, μιας και δέχθηκαν ένα επιμέρους 19-34.

Μπράουν με 22, και Λεσόρ με 14π, Γκριγκόνις με 13,  Ναν με 12 και Γκραντ με 11 πόντους οι πρώτοι σκόρερ για τον Επτάστερο, με τον Εργκίν Αταμάν να μοιράζει το χρόνο με όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Το ματς

Με τους Μπράουν, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ ξεκίνησε η αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στα πρώτα λεπτά η Ένωση ήταν αυτή που είχε πάρει κεφάκι στο σκορ (4-10) στο 5’, αλλά αυτό «ήχησε» καμπανάκι!

Έτσι με ένα 7-0 σερί και πρωταγωνιστή τον Μπράουν, έκανε το 11-10 μέσα σε 2 λεπτά και ουσιαστικά έκαναν… πάρτι! Ήταν ενδεικτικό πως η είσοδος των Ερνανγκόμεθ και Γκραντ άλλαξαν την εικόνα των «πρασίνων».

Το -6 του πρώτου πεντάλεπτου έγινε +7 (23-16), τρέχοντας ένα επιμέρους 19-6 και έτσι το Τριφύλλι επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό του, με το δεκάλεπτο να λήγει 23-19, με τρομερό buzzer beater τρίποντο του Χέιλ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη της β’ περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να κρατά το προβάδισμα του (28-21) στο 13’ με το τρίποντο του Μπράουν, ο οποίος έφτασε στους 12 πόντους, και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Το έμμεσο τρίποντο του Λεσόρ και η βολή της κερδισμένης τεχνικής βολής του Ναν ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και το «ακροβατικό» του Γκραντ έκαναν το 37-23 στο 15’.

Από κει και μετά ο Επτάστερος κρατούσε εύκολα το διψήφιο «μαξιλαράκι» (42-27) στο 17’ και έτσι ο Εργκίν Αταμάν έκανε συνεχές rotation στη πεντάδα, έχοντας χρησιμοποιήσει και τους 11 παίκτες που είχε στη διάθεση του και έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όντας προηγούμενος με 49-29 με το τρίποντο του Γκραντ!

Με το σκορ να έχει «παγιωθεί» πάνω των 20 πόντων, ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει ολοκληρωτικά το νόμο του ΟΑΚΑ. Στο 23’ το σκορ ήταν στο 59-31 και ουσιαστικά ήταν αυτός που είχε επιβάλει το ρυθμό του.

Μάλιστα το Τριφύλλι έκανε απλά… πάρτι, μιας και η διαφορά είχε… εκτοξευθεί σε δισθεώρητα ύψη. Ήταν ενδεικτικό πως το σκορ έφτασε ακόμα και στους +34 (72-38) στο 27’, έχοντας τρεις διψήφιους (Γκριγκόνις, Λεσόρ και Μπράουν), με το ματς να έχει κριθεί από πάρα πολύ νωρίς, με το 30λεπτό να λήξει 72-40.

Με ένα 6-9 ξεκίνησε  η τελευταία περίοδος, με την ΑΕΚ να “μαζεύει” τη διαφορά (78-49) στο 33′, μιας και η πράσινη άμυνα είχε χαλαρώσει και αυτό επέτρεψε στους “κιτρινόμαυρους” να κατεβάσουν ακόμα περισσότερο, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των  γηπεδούχων.

Μάλιστα η Ένωση είχε σημειώσει μέσα σε 5 λεπτά του 22 πόντους (78-62 στο 35′), καθώς το Τριφύλλι είχε απλά… παρατήσει το ματς, μιας και είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους. Έτσι επιστρατεύτηκαν οι Λεσόρ, Μπράουν και Λεσόρ, ώστε να… σώσουν τα προσχήματα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά το σκορ στους +22 (89-67) στο 38′, αλλά η “χαλαρότητα” που έδειξε είναι “απαγορευτική” για τη συνέχεια της σεζόν και το τελικό 94-74 αποτύπωσε την τελική εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 49-29, 72-40, 94-74

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ