Η Χίος «βγάζει» αβίαστα μια αριστοκρατία, μια αρχοντιά ανεπιτήδευτη, πραγματική, όχι δήθεν. Ενα πανέμορφο νησί, με πολλά καλά στέκια και τον «Βραδύπου» να είναι ένα χαρακτηριστικό τέτοιο στο κέντρο της πόλης.
Μαγαζί με στιλ και φινέτσα, με προσιτή πολυτέλεια και με ψαγμένες και πολύ νόστιμες γεύσεις. Είναι στέκι που μπορεί να «στηρίξει» ολόκληρη έξοδο με όσα φτιάχνει και η ωραία του μπάρα, αν και το καλό φαγητό σε μοντέρνες παρουσιάσεις είναι το φόρτε του.
Η κουζίνα είναι ελληνική και κατά κύριο λόγο παραδοσιακή, μη φανταστεί κανείς… περίεργες δοκιμές, ξένες με ένα ωραίο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας. Ξεφεύγουν όμως από το τυποποιημένο στιλ, τόσο στο μαγείρεμα όσο και στην παρουσίαση σε πολλές περιπτώσεις κι έτσι δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο μαγαζί. Είναι όμως νόστιμα όλα και είναι και σε απόλυτα ικανοποιητικές ποσότητες, αυτά είναι που σε νοιάζουν.
Ο χώρος είναι απλός μα όμορφος, το κόνσεπτ του παλιού κτιρίου είναι πετυχημένο, και όλα αυτά μαζί φτιάχνουν ένα μαγαζί που αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς αν πας στη Χίο και να… επισκέπτεσαι αν μένεις στο νησί.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/