today-is-a-good-day
20.7 C
Athens

Ν.Παππάς: Στην οικονομία η ΝΔ και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ

«Στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Παππάς αναφέρεται σε τέσσερις «χαρακτηριστικές περιπτώσεις» και συγκεκριμένα στα πεδία της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ανάπτυξης και των φόρων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«1. Απασχόληση: Είμαστε στην 26η θέση στην Ε.Ε. με μόλις 67% απασχόληση το 2023. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Και, δυστυχώς, καταγράφουμε ρεκόρ θανάτων από εργατικά δυστυχήματα.

2.  Επενδύσεις: Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ε.Ε. στις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ με 15%. Στις τελευταίες θέσεις είναι και στις εξαγωγές.

3.  Ανάπτυξη: Στην ανάπτυξη 4ετιας είμαστε στην 21η θέση με περίπου 1,5% ανάπτυξη ανά έτος. Μια ανάπτυξη για λίγους, αφού είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη.

4. Φόροι: Παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων (πάνω από 40% από το 2021) και του ΦΠΑ (πάνω από 50%), η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους πολλούς».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Ας κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να συναντηθεί, έστω και μία φορά, με την αλήθεια», σχολιάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ