Τα λιμάνια του Πειραιά και της Μασσαλίας έχουν πολλά να ωφεληθούν μέσα από την συνεργασία των παραγωγικών τους τάξεων, σε όλα τα επίπεδα των επιχειρηματικών δράσεων.
Αυτό επισημάνθηκε κατά την επίσκεψης στελεχών του Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μασσαλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γεώργιο Παναγιώτου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μασσαλίας υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Μαρκομιχάλης, οι οποίοι μετέφεραν τον χαιρετισμό του προέδρου, Βασίλη Κορκίδη, και εστίασαν στα πεδία πάνω στα οποία μπορούν να υπάρξουν κοινές δράσεις, για την ανάπτυξη του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου στο πλαίσιο της περαιτέρω βελτίωσης των διμερών εμπορικών επαφών μεταξύ Γαλλίας-Ελλάδας και, ιδιαίτερα, με τον επιχειρηματικό κόσμο της Μασσαλίας.
Στις τοποθετήσεις τους, και τα δύο στελέχη του ΕΒΕΠ σημείωσαν ότι τα λιμάνια του Πειραιά και της Μασσαλίας έχουν πολλά να ωφεληθούν μέσα από την συνεργασία των παραγωγικών τους τάξεων, σε όλα τα επίπεδα των επιχειρηματικών δράσεων ενώ υπενθύμισαν και τον ρόλο των Επιλιμένιων Επιμελητηρίων – μελών της ASCAME.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας σημείωσε τον ρόλο του λιμανιού της Μασσαλίας και τη θέση του επιμελητηρίου σε αυτό, τονίζοντας ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ευκαιρία περαιτέρω διεύρυνσης των επιχειρηματικών-επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Όπως ανακοίνωσε, το επιμελητήριο είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού επιχειρηματικού ελληνικού γίγνεσθαι ώστε να πραγματοποιήσουν τις επαφές τους για συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρόταση έγινε και από την πλευρά του ΕΒΕΠ για την ενδυνάμωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των μελών του.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας ανέφερε ότι δραστηριοποιείται για τη δημιουργία ενός άξονα ναυτιλιακής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος και Γαλλίας, με τα λιμάνια του Πειραιά και της Μασσαλίας να παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο.
Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, το Επιμελητήριο της Μασσαλίας αναζητά πόρους, με την συνεργασία και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, μέσω ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, για την υποστήριξη του εγχειρήματος. Το ίδιο επιδιώκουμε, συνέχισε, και στον τομέα της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων προς τη Γαλλία όσο και στην ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου μέσω των ναυτιλιακών εταιριών.
Το Επιμελητήριο της Μασσαλίας, τέλος, ζήτησε την βοήθεια του ΕΒΕΠ για την επαναλειτουργία των λειτουργικών σχέσεων του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.